CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. november 27., vasárnap, Virgil napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

FC Sopron és SC Sopron hí­rek.

FC Sopron hírek

I. Forduló - 2006. Július 30. Vasárnap

 Az FC Sopron megkezdi 7. élvonalbeli szezonját. Az első ellenfél a tavaly meglepetést okozó Tatabánya csapata. A szurkolók többsége úgy gondolkodott, hogy akár mindkét csapat esélyes lehet a győzelemre. Természetesen mindenki a saját csapata győzelmét kívánta. A Sopron kezdőcsapatában új nevek is feltűntek, mint például az U21-es válogatott Magasföldi József. A meccset a vendégek a:  Rabóczki- Pinton- Bagoly- Radu- Homei- Demjén- HorváthAndrás.- Korudzihiev- Ibric- Magasföldi- Cigan összeállításban kezdték.  A mérkőzés első 15 percében a két csapat a kapukig se jutott el, nemúgy mint később amikor a tatabánya egymás után több támadást vezetett le és a szerencsén illetve Rabóczki kapuson múlott, hogy nem vezetnek a hazaiak. A 29.percben Korudzhiev ment le a pályáról, helyére Feczesin érkezett. 33. perc: Az első jelentős Sopron helyzet. Demjén szabadrúgását Bagoly fejelte nemsokkal a kapufa mellé. Az első félidőben egyértelmüen a Tatabánya volt a jobb csapat. A szünetben újra cserélt a vendégcsapat: Horváth A. helyett a régi kedvenc Sira lépett pályára. 60.perc Ibric helyett Sira jön a pályára. A második játékrészben a játék képe ugyanaz maradt, mint az elsőben azzal a különbséggel, hogy a Tatabánya egy nagyszerű akciót követően megszerezte a vezetést! Egy Bagolyon megpattant labda Márkus elé került, aki 5 méterről jobbal a kapu bal oldalába passzolt. 1-0. 75. perc: Bajban a Sopron! Feczesin fejbőre felrepedt egy ütközés után. Mivel a csapat kihasználta már mindhárom cseréjét kénytelen tíz emberrel folytatni a harcot. A vendégcsapat emberhátrányban nehézkesen játszott és a 81.percben Márkus fejjel eldöntötte a meccset. 2-0. És még nincs vége a Sopronban bemutatkozó újonc Homei rángatta Hajdút, majd belerúgott. Ezért megérdemeltek kapott kiállítást. A Sopron újabb gólt nem kapott az utolsó percekben.
 
Tatabánya - FC Sopron

2-0

*(Homei 3 meccsre szóló eltiltást kapott, sportszerűtlen viselkedésért)


II. Forduló - 2006. Augusztus 5. Szombat

Csoda Sopronban! Az első hazai meccsét játszó csapat szenzációs játékkal verte meg az FC Fehérvárcsapatát!
3200 néző látogatott kis a soproni pályára, hogy megcsodálhassa kedvenceit.
Az eredmény nem maradt el. Kezdjük azelején: Az  FC Sopronnak a kezdőjátékosai: Rabóczki-Ibric-Bagoly-Radu-Munteanu-Demjén-Horváth A.-Lekics-Magasföldi-Feczesin-Cigan. A Hazaiak kezdték  meccset. Az első tízperc kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapatnak volt nagy helyzete. Aztán jött a fordulat. A 12. percben a hazai csapatkapitány ütközött össze Csizmadiával. A bíró felmutatta Bagolynak a piros lapot. 10 emberrel folytatta a hazai alakulat. 20.perc ismét rossz hír: Demjén sérülés miatt lejött a pályáról, Sira állt be a helyére. Az első játékrész nagyrészében meglepetésre az emberhátrányban játszó Sopron dominált. És a 45. percben megszületett az első hazai gól a szezonban! Horváth András értékesített egy jogos büntetőt az első játékrész utolsó percében. 1-0 A második félidő elejét is uralta a hazai csapat! 73.perc Magasföldit, Ivancsics váltotta a pályán. 78.perc  Ismét gólt láthatnak a hazaiak, a gólszerző ismét Horváth volt, de nem soproni oldalról, hanem a Fehérvárban játszó Horváth Gábor fejelt a kapuba. 1-1.  Életében előszőr játszott nb1-es meccsen Varga Zoltán, ő Cigant váltotta. Ezután Horváth András kapott egy sárga lapot buktatás miatt. Pár perc múlva ismét megjelent a neve a kijelzőn, de nem még egy sárga hanem egy fantasztikus gól miatt. A hosszabbítás harmadik percében a soproni játékos egyedül indult meg majd két védő kicselezése után a kapuba bombázott. 2-1. A hazai csapat emberhátrányban nagyszerű teljesítménnyel megnyerte a meccset.

FC Sopron - FC Fehérvár

2 - 1

Ivancsics Gellért értékel:

Úgy érzem, hogy a csapat ezen a meccsen megmutatta az igazi oldalát, és a kiállítás után a küzdőképességéről is tanúbizonyságot tett. Remélem sikerült a szurkolókat kárpótolni az előző héten elszenvedett vereség miatt. Két hét múlva az MTK ellen  ismét a győzelemért szállunk harcba.

*(Bagoly Gábor 3 mérkőzésen nem játszhat a szabálytalansága miatt)

Változás a csapat életében: Az új szakvezető: Robertó Landi. Segítői: V.Berlini másodedző és N. Salvatori erőnléti edző. Selymes Tibor szakmai igazgató lett.

 III. Forduló- 2006.Augusztus 19. Szombat


Az FC Sopron az MTK otthonában lépett pályára. A Soproni fiúk bizakodóan mentek az egyik legjobban szervezett magyar csapathoz Budapestre. A Sopron kezdőcsapata:
Rabóczki-Sifter-Radu-Munteanu-Pinton-Demjén-Horváth A.-Lekics-Ibric-Feczesin-Magasföldi
A Mérkőzést a vendégek kezdték melyek már a 8. percben megszerezték a vezetést Radu fejeséből. 0-1.  Ezután beállt egy mezőnyjátékos rész, a két csapat nem nagyon tudott eljutni a másik kapujához. A Kitűnően focizó Hrepka azonban elrontotta a soproniak örömét. A 27. és a 31.percben is betalállt a vendég kapuba a fiatal játékos ezzel megfordítva a meccset. 2-1. A félidőben egyik csapat sem cserélt. 47. perc. 11est kapott az MTK! A kapu felé tartó Hrepkát, Ibric faultolta. Ezért a román játékosnak sárga lap volt a jutalma. A büntetőt Kanta József magabiztosan értékesítette. 3-1. Az 53.percben Kanta még megajándékozta egy kapufával a szurkolóit, de úgy tűnt a Sopron kicsit magára talállt. Azonban a 88. percben Németh Krisztián is betalállt 4-1-re módosítva az eredményt.
 
MTK- FC Sopron
4 - 1


A Bajnokság állása három forduló után:

1. ZTE FC 3 3 - - 8-3 +5 9
2. Tatabánya FC 3 2 1 - 8-3 +5 7
3. Debreceni VSC 3 2 1 - 5-1 +4 7
4. MTK Budapest 3 2 - 1 8-2 +6 6
5. Diósgyőri VTK 3 2 - 1 4-4 0 6
6. Újpest FC 3 1 1 1 3-2 +1 4
7. Győri ETO 3 1 1 1 4-4 0 4
8. Kaposvári RFC 3 1 1 1 3-3 0 4
9. Paksi SE 3 1 1 1 2-3 -1 4
10. Vasas 3 1 1 1 3-5 -2 4
11. FC Sopron 3 1 - 2 3-7 -4 3
12. Pécsi MFC 3 - 2 1 6-7 -1 2
13. Budapest Honvéd 3 - 2 1 3-5 -2 2
14. FC Fehérvár 3 - 1 2 5-7 -2 1
15. Dunakanyar-Vác 3 - 1 2 2-5 -3 1
16. REAC 3 - 1 2 2-8 -6 1

Hátravan még egy érdekesség. Az utánpótlás csapatoknak is elkezdődött a bajnokság. Az FC Sopron NBII-Észak-Nyugati csoportban játszó U17-es csapata két fordulón van túl. Szemléltessük az eredményeket:
2006. 08. 12.

SC Sopron - Kapuvár SE 22:0 (11:0)

SC Sopron
Bertha (Babos) - Huber, Weninger, Kocsis, Jakab - Birtalan (Takács), Kovács O., Kander - Deák (Poór), Kovács M. (Axnix), Gombás (Dancsok)
Edző: Kovács Attila

Gólszerzők: Kander 4, Weninger 3, Jakab 3, Kovács O. 2, Kovács M. 2, Gombás 2, Takács 2, Huber, Deák, Poór, Axnix;

Kiemelkedett: az egész csapat;

Edzői értékelés: Komolyan gratulálok csapatomnak és komolytalanul a bajnokság kiíróinak. Különböző licence-re kötelezik az edzőket és ez jó, de mindig a vezetőkkel kellene kezdeni! Csapatomról csak annyit, hogy mindenkinek gratulálok, és csak remélni merem, hogy ebben a bajnokságban is tudnak fejlődni, ha máshol nem, hát edzéseken, tornákon, edzőmérkőzéseken.

Azt hiszem a végeredmény mindent elárul nem kell részletezni a mérkőzést. A Második forduló eredménye:


2006. 08. 19.

Jánossomorja SE - SC Sopron 0:20 (0:12)

SC Sopron

Babos - Huber, Weninger, Kocsis, Jakab - Poór, Kovács O. (Birtalan), Kander (Kondor) - Deák (Gombás), Kovács M. (Horváth), Axnix

Edző: Kovács Attila

Gólszerzők: Poór 4, Huber 3, Jakab 2, Kander 2, Kovács M. 2, Kondor 2, Kovács O., Birtalan, Gombás, Horváth, Axnix;


Kiemelkedett: Poór, Jakab, Huber, Kondor;

Edzői értékelés: Passzív ellenállással szemben gyakorolhattuk a taktikai feladatokat.


Ha soproni szempontból nézzük az eseményeket akkor semmire se lehet panasz, de az is érdekes, hogy a másodosztályban ilyen nagy különbségek vannak a csapatok között. Megkerestük Poór Lászlót a csapat egyik játékosát, hogy értékelje ezt a helyzetet.

Mit gondolsz, a ti csapatotok emelkedik ki a többi közül, vagy úgy kellene megközelíteni a helyzetet, hogy az NBII-es csapatok nem szalonképesek (és ezzel az utánpótlás "sem")?

Úgy gondolom, hogy a csapatunk egy erősebb bajnokságban is megállná a helyét, ezért edzőnk, Kovács Attila gondoskodik róla, hogy e bajnokság mellett is tudjunk fejlődni. Edzőmeccseket fogunk játszani erősebb csapatokkal. Az első megmérettetés pár héten belül az Újpest csapata ellen lesz.

Apropó edzőmeccsek. Külföldre készültök valamilyen tornára, edzőmeccsre, erősebb csapatok ellen?

Külföldi tornáról nem hallottam még, viszont a burgenlandi tartományi válogatottal valószínűleg edzőmeccset fogunk játszani.

Reméljük,hogy így is lesz és mindegyik soproni csapat sikeresen szerepel a jövőben!
Folyatatás szombaton a Diósgyőr ellen 19:00 órától a stadionban!

Az Nb1 eredménye: NSO
Tóth Zsombor
2006. augusztus 24., csütörtök 21:55


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület