CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. július 15., hétfő, Henrik, Roland napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az MDF nem támogatja a patika-liberalizációt,, fontosnak tartja z alapellátás privatizációjának befejezését, kórház-rekonstrukció folytatását, a szociális lakások számának növelését

Az MDF az egészségügyről és a szociális területről

 Az MDF nem támogatja a patika-liberalizációt, a gyógyszerész szakma több odafigyelést érdekel annál, minthogy a benzinkutakon is megvásárolható legyen a gyógyszer- mondta Nagy Tamás, a szervezet elnöke, augusztus 24-én tartott sajtótájékoztatóján.

Dr. Payer Erzsébet, a helyi MDF egészségügyi bizottságának vezetője kifejtette: A program főbb pontjai az alapellátás privatizációjának befejezése, a kórház-rekonstrukció folytatása és a szociális lakások számának növelése.

Szőkéné Sági Zsuzsa képviselőjelölt kiemelte, hogy a városházán a szociális ügyek intézésének idejét a mostani 30 napról, 15-re kell csökkenteni, ugyanakkor a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét növelni kell.

Nagy Tamás polgármesterjelölt ismertette az MDF egészségügyi, szociális fő programpontjait:

1.Alapellátás privatizációját befejezni, a kubatúra is kerüljön a háziorvosokhoz a házi orvosi ügyelet sürgősségi ellátásba való integrációja.
2.Kórház rekonstrukció folytatása, pszichiátriai rehabilitációs osztály rekonstrukciója, a betegek közötti esélyegyenlőség biztosítása.
3.Sokkal nagyobb hangsúlyt helyezni a prevencióra, egészséges életmódra nevelés. Szabadidő, sport fokozása. A szenvedélybetegségek megelőzését kiemelten kezelni.
4.Szociális lakások számát növelni, főleg az idősek garzonlakáshoz jutását növelni, ahol kevés gondozással elláthatók. A lakosság átlag életkorának növekedésével, egyre többen szorulnak idős ellátásra, 24 órás felügyeletre. Növelni a szociális otthoni férőhelyek számát.
5.Újra gondolni a szociális juttatások, támogatások rendszerét, csak a rászorultak kapjanak segítséget, de azok folyamatosan.
6.Fogyatékkal élők – főleg mozgáskorlátozottak – esélyegyenlőségét növelni, a közintézmények elérhetőségében, a járdákon való közlekedésben.
7.A városban közterületről elérhető, korszerű, kultúrált illemhelyek létesüljenek. Első a Fő téren.
8.45 év feletti – főleg nők – munkához jutását támogatandó munkaügyi központtal kapcsolatépítés.
9.Az ügyintézési határidőt önkormányzatunkban a szociális területeken 30 napról 15 napra csökkenteni.
10.Ellenezzük a patika-liberalizációt, nem támogatjuk, hogy akár benzinkutaknál is gyógyszerhez lehessen jutni. A szakma nagyobb odafigyelést igényel.2006. augusztus 25., péntek 19:58


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület