CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Nemzetközi Haydn Fesztivál Kismartonban

2006. szeptember 7-17.: „Haydn & Händel“ Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Fischer Ádám karmesterrel; a magyar szólista Boldóczki Gábor két trombitakoncerten lép fel. Intendáns: Dr. Walter Reicher

Joseph Haydn és Georg Friedrich Händel művei állnak a 2006.szeptember 7-17. között megrendezendő Nemzetközi Haydn Fesztivál középpontjában.

Az idei rangos zenei eseményen az oratórium műfaja kerül majd előtérbe.

A közönség kedvence – a karmester Fischer Ádám és az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar –Haydn “Teremtés“ és Händel “Messiás“ oratóriuma mellett, mindkét hagyományos záró koncertjén játszani fogja a “Sába királynõjének bevonulását“ a Händel „Salamon“ oratóriumából. A nagy oratóriumok mellett, a fesztivál programján éppúgy szerepelnek misék; kiváló, de ritkán hallható Haydn-szimfóniák és a nagy „concerti grossi“ Georg Friedrich Händel-tõl. A két zeneszerzõ operáiból a La Stagione Frankfurt együttes fog áriákat elõadni Michael Schneider vezetéséveI.

A fesztivál további érdekességei között kivételesnek ígérkezik Händel és Michael Haydn orgonakoncertjeinek előadása, amelyet a barokk specialista Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra kelt életre.

Ezen kívül csemegének számít a Händel & Haydn Society Orchestra Boston zenekari koncertje, amely egyebek között Händel híres „Vízi zene“ című művét is elő fogja adni, valamint a Prager Kammerorchester és a szólista Boldóczki Gábor, aki rögtön két trombitakoncerten hallhatunk majd.

Fellép még a Haydn Akademia a chorus sine nomine kórus Trevor Pinnock vezényletével. Az idei gálaesten a nemzetközileg is ismert tenor Ian Bostridge énekel. Számos kamarakoncert mint pl. az Australian String Quartet, a Collegium Viennense, a Camerata Köln, utóbbi Haydn és Händel baryton trió ritkaságaiból játszik. Ulrike Theresia Wegele orgonakoncertje, valamint Geoffrey Thomas gyermekkoncertje „Händel szigorúan titkos“ teszik teljessé a 2006-os Haydn Fesztivál programját.


Boldóczki Gábor


Fischer Ádám




(cyberpress)



2006. augusztus 29., kedd 21:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület