CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

IX. SOPRONI SZÜRETI NAPOK

2006. szeptember 1-3.

Az elmúlt 112 nap alatt 64 programot kínált 38 helyszínen a Soproni Kékfrankos Nyár, mely egyedülálló rendezvénysorozat a soproni borkultúra tevékeny éltetője. A sokrétű program sorozat középpontjában a Fertő- táj Világörökségben termelt soproni bor és Sopron, mint a Kékfrankos fővárosa áll. Szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Kékfrankos nyár záró fesztiválja a IX. Soproni Szüreti Napok. A szüreti mulatozást megelőzi egy nyilvános, Sopron város Kékfrankosa 2006.- szakmai borverseny, melyre augusztus 30- án szerdán 10.00 órakor kerül sor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Liszt termében.

A három napos Fő téri rendezvény alatt péntek reggeltől vasárnap estig szeretettel várják vendégeiket a soproni boros gazdák nemes nedűikkel, valamint színvonalas népművészeti kirakodóvásár várja az érdeklődőket. A szüreti kavalkád egy szüreti felvonulással veszi kezdetét, melyen gólyalábasok, majorettek, néptáncosok és zenekarok vesznek részt.





A bor és a gasztronómiai élményeken túl mindenki megtalálja a szívéhez közel állót a három nap kulturális kínálatában. A hétvégén olyan kimagasló fellépők is szórakoztatják a közönséget, mint Matyi és a hegedűs, a Zanzibár és a Groovehouse. A népzenét kedvelők is megtalálhatják a számukra legkedvesebb nótákat, hiszen a hétvégén fellépnek majorett csoportok, fúvós zenekarok és természetesen néptánc csoportok is. A Habakuk Bábszínház, pedig gondoskodik arról, hogy a család legifjabb tagjai is jól érezzék magukat a rendezvényen. Szombat este zenés tűzijátékkal ünnepeljük a IX.. Soproni Szüreti Napokat.
(Pro Kultura Sopron-cyberpress)










2006. augusztus 31., csütörtök 07:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület