CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopronban negyedik napja tüntetnek

Negyedik alkalommal gyűltek össze a város Fő terén, azok, akik Gyurcsány és a kormány távozását, továbbá új választásokat követeltek. A tegnapi tüntetés, akárcsak a harmadik napon tartott, viszonylag visszafogott volt, és előző napokhoz képest a résztvevők száma is csökkent.

. A csütörtök esti demonstráció a Gyucsány-felvétel lejátszásával kezdődött, – amelynek egyes részleteit fütty és bekiabálások kísérték – majd egymást követően több, civil szónok is a kormány lemondását követelte. A rendezvényeken, mint minden eddigi alkalmon felszólalt Szokolay Sándor, Sopronban élő Kossuth-díjas zeneszerző is, aki ezúttal azt kérte: mindenki szánja arra az időt, hogy magában gondolja végig a történteket és a teendőket. Megfontoltságra, és békességre intette a jelenlévőket, akiket közös imára hívott.


A megjelentek között feltűnően sok volt a fiatal. Míg előző napon a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyilatkozatát, és XVI. Benedek pápának a magyar eseményekkel kapcsolatos gondolatait is felolvasták, addig csütörtök este a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa nyilatkozata hangzott el, mint ahogyan az az üzenet is, amelyet a soproni tüntetők a Kossuth térieknek juttattak el.

Az időnkénti, a kormány, és Gyurcsány távozását követelő jelszavak mellett is viszonylag nyugodt légkörben zajlott a tüntetés, , amint az egyik fiatal mondta: ,,Sopron példát mutatott az országnak”. A tüntetés végén bejelntették, hogy azt a kormány lemondásáig folytatni kívánják.



2006. szeptember 22., péntek 13:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület