CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

OTP-Napra-forgó jótékonysági kerékpártúra

Immár ötödik alkalommal szervez jótékonysági kerékpártúrát a Napra-forgó Közalapítvány, idén szeptember 29-én. A komoly hagyományokkal bíró rendezvény úti célja ebben az évben a koroncó-zöldmajori Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye - minderről Firtl Mátyás, a kuratórium tagja és Kara Ákos, az alapítvány kuratóriumának elnöke közösen számolt be szeptember 28-i sajtótájékoztatóján a győri Megyeházán.


A kerekezők pénteken reggel 9.00 óráig gyülekeznek Győrben, a Megyeháza előtti téren, ahol bárki csatlakozhat hozzájuk.

A résztvevőket Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke, aki maga is kerékpározva vesz részt a túrán, és a közalapítvány kuratóriumának tagja, továbbá Szakács Imre közgyűlési elnök és az esemény névadó szponzorának képviseletében Németh József, az OTP Nyugat-dunántúli régiójának igazgatója köszönti. Ezt követően a túra résztvevői - rendőri és mentős biztosítással - elindulnak úti céljuk felé. Az előzetes jelentkezések szerint 8 iskola közel 210 diákja választja ezt a programot szeptember utolsó péntekén.

A Napra-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott 6 szociális intézményben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Ezzel a programmal céljuk az, hogy minden évben a rászorulókra irányítsák a figyelmet, ezért a Megyei Sportigazgatóság és Megyei Szabadidősport Szövetség koordinálásával – a tavalyihoz hasonlóan az idén is megszervezik az OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát.

Hangsúlyozzák, hogy ez nem verseny, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezése kellemes kerékpározással kísérve.
- Fontos, hogy a fiatalok megtapasztalják, azt ahogyan a fogyatékosok élnek, hogy milyen az ő világuk, hogy tudatosuljon mindenkiben, hogy fogyatékosságuk ellenére ők is ugyanolyan érző, és lelkiekben gazdag emberek, mint mi, mint mindenki más. Ennek megnyilvánulását minden ilyen egyes találkozás alkalmával megtapasztalhatjuk, péjdául akkor, amikor a meglátogatottak nívós, színes műsorral várják és köszöntik a vendégeket - mondta el Firtl Mátyás.

A kerékpártúra az egészséges életmódra való nevelés egyik eszköze is mindazok számára, akik ezen résztvesznek.

A szervezők kérik a közlekedők, elsősorban az autósok türelmét és megértését az időszakos fennakadás miatt, de amint azt Firtl Mátyás hangsúlyozta - a kétszáznál több résztvevő látványa és teljesítménye arra is szolgál, hogy a környezet figyelmét felhívja arra a szükséges együttérzésre, toleranciára, a mások elfogadásának szükségességére, amit a társadalomnak a fogyatékkal élőkkel szemben kellene tanúsítania.
- Azért kerekezünk, hogy így is felhíbjuk a figyelmet fogyatékkal élő társainkkal, és a magunk eszközeivel hozzájáruljunk ahhoz, hogy az ő életkörülményeik, és az intézményekben dolgozók munkakörülményei javításához hozzájáruljunk.
A Napra-forgó Közalapítvány több szociális intézményt is támogat, az évente végzett igényfelmérés alapján, és évente jótékonysági gálaműsort is szervez az intézményeknek.


Fotók a tavalyi Napra-forgó kerékpártúráról a Képgalériában

Beszámoló a tavalyi Napra-forgó kerékpártúráról



2006. szeptember 28., csütörtök 20:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület