CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Juhász Ferenc szigorú döntést vár a kiszivárgott beszédek ügyében

Juhász Ferenc szigorú döntést vár a kiszivárgott beszédek ügyében

Alapos vizsgálatot és szigorú döntést vár a párt etikai bizottságától a kiszivárgott beszédek ügyében az MSZP alelnöke. Juhász Ferenc a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden "már-már árulásnak" nevezte, hogy Sipos József bevitte a Magyar Rádió riporterét az MSZP zárt választmányi ülésére. A politikus szerint a pártban "szigorú döntésre van igény". A szocialista politikus beszélt arról is, hogy a párt hagyományosan ösztönzi, hogy tagozatai keressék és ápolják a kapcsolatokat a különböző civil szervezetekkel, ezért e testületekben sok baloldali ember dolgozik, aki nem tagja a pártnak.

A társadalompolitikai tagozatot, melynek Sipos József ügyvivője volt, Gazsó Ferenc vezeti, aki nem tagja az MSZP-nek. E tagozat korábban már felhívta magára a figyelmet azzal, hogy a pártvezetést bíráló állásfoglalásokat hozott.

Juhász Ferenc szerint a nézetek sokszínűségével nincs semmi baj, de "ha ez aktív ellenállásba torkollik", akkor a pártnak felül kell vizsgálnia véleményét. "Nem célszerű a működés feltételeit a jelenlegi formában hagyni" - mondta.

A kiszivárogtatott beszédek kapcsán Juhász Ferenc bírálta a Magyar Rádió "sajátos szerkesztési elveit". Véleménye szerint a Krónika éveken át a Fidesz politikai céljait szolgálta és "ezen az utóbbi hetek sem változtattak".

Arra a kérdésre, hogy a párt nem kezelte-e túlságosan könnyedén az önkormányzati választásokat, a szocialista politikus azt mondta: tudták, hogy a bejelentett megszorítások gyengítik választási esélyeiket. Azért döntöttek mégis a reformok bejelentése mellett, mert az ország sorsát fontosabbnak ítélték mint a választási eredményt. "Választani kellett két rossz közül és a kevésbé rosszat választottuk" - jelentette ki Juhász Ferenc.

(MTI)



2006. oktĂłber 10., kedd 07:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület