CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2006. október 9.
II. évfolyam 30. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Benedek Elek-napi programok a BPK-n

Október 10-én tartja a névadó mesemondó tiszteletére rendezett hagyományos ünnepi napját a Benedek Elek Pedagógiai Kar. Az ünnepi programban 14.00 órától köszöntő és koszorúzás lesz a kar épülete előtti szobornál, majd Dr. Gazda István tudománytörténész és Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész előadásaira kerül sor az E/1-es előadóteremben. 18.00 órától "Mese, dal, tánc... táncház" - a hallgatók művészeti bemutatói várják az érdeklődőket.
(tt)


Jó formában az AMI hallgatói
"Mozgásban a Design" címmel szeptember 25. és október 2. között rendezték meg Budapesten a Design Hetet, melynek fontos momentuma, hogy az FMK Alkalmazott Művészeti Intézet V. éves formatervező szakos hallgatója, Kardulecz Judit Nóra a Magyar Formatervezési Díj Diákmunka Kategória díját vehette át. A "Magyar Formatervezési Díj 2006." c. kiállításon az AMI korábbi és jelenlegi hallgatói is szerepelnek kiállítóként: Anitics Ivett építész tervező művész, Fignár Levente formatervező művész és Szeles Péter IV. éves formatervező hallgató.
(ww)


VENUS-project - új szemináriumok a GEO-n

A VENUS-projekt /Virtual and E-mobility for Networking Universities in Society - "Virtuális és elektronikus mobilitás az egyetemeken"/ címmel új típusú szemináriumokat indítanak a 2006/2007-es tanévben a Geoinformatikai Karon. A VENUS célja az európai identitás erősítése, hiszen a résztvevők az európai polgárokat érintő aktuális kérdésekre kaphatnak választ elismert szakértőktől. Az első előadásra - mely videokonferencia és internet adta lehetőségekkel is figyelemmel kísérhető -, október 11-én (szerdán) 16.30-kor kerül sor "Vízgazdálkodás" címmel, előadó: Prof. Ricardo Petrella - Bari, Italy. További időpontok, részletek és információk a NYME-honlapon és a http://www.venus-seminars.net/ weboldalon.

(tsz)


Születésnapi szakmai program

A NYME Erdőmérnöki és Faipari Mérnöki Kara 2006. október 18-án 14:00 órától ünnepi összejövetelt rendez Prof. dr. Varga Ferenc 70. születésnapja tiszteletére az Erdészeti Múzeum Dísztermében. Az ünnepi programban a köszöntők és jókívánságok után előadásokat hallhatnak az érdeklődők az erdővédelem aktuális oktatási és gyakorlati kérdéseiről, majd 16.30-tól fogadással köszöntik az ünnepeltet.


(mm)


Előadás-sorozat az 1956-os forradalom 50. évfordulóján

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor a Selmeci Társaság szervezésében az 1956-os forradalom eseményeit feldolgozó előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat harmadik eseményén, október 10-én, kedden, 19.00 órakor "1956 - Zsombolyai János filmösszeállítása alapján" címmel hallhatnak előadást az érdeklődők.
(ta)


VI. Országos Nemzetiségi Óvodapedagógus Szimpózium

"Kétnyelvűség - 2006." címmel október 19-20-21-én három napos tudományos konferenciára kerül sor a Benedek Elek Pedagógiai Karon. Az ország szinte valamennyi részéből érkező nemzetiségi óvodapedagógusokat gazdag előadás- és programsorozat várja a kétnyelvűség jegyében, a kar Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Tanszékének szervezésében. A szakmai program 2. napját megnyitó előadásként hallhatják az érdeklődők Dr. Kaltenbach Jenőnek, a nemzetiségi és kisebbségi jogok országgyűlési biztosának "Aktuális nemzetiségi kérdések" című előadását.
(tt)


IX. Apáczai Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar hagyományaihoz híven, immáron kilencedik alkalommal rendezi meg a névadónkról elnevezett Apáczai Napok Nemzetközi Tudományos Konferenciát, idén " Hagyomány és fejlődés " címmel, 2006. október 12-14. között. A fő témához kapcsolódóan szekcióüléseken zajlanak majd a szakmai tanácskozások. Részletes program a http://atfk.nyme.hu/index.php?id=2265 linken.

(ha)






2006. oktĂłber 10., kedd 07:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület