CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Dávid: Az MDF bármelyik párttal hajlandó együttműködni

Dávid: Az MDF bármelyik párttal hajlandó együttműködni
2006. október 11.
 
Azokon a településeken, vagy megyékben, ahol az MDF jelenti a mérleg nyelvét a közgyűlésekben, a párt célja elsősorban a működőképesség biztosítása. Minden, az ország vagy a település javát szolgáló együttműködésben az MDF partner lesz – jelentette ki Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MDF elnökének szavaiból kiderült: a fővárosban nem kötnek általános együttműködési megállapodást a Fidesszel, a programjukban szereplő célok megvalósításában bármely oldallal együttműködnek. Az MDF egy korrekt együttműködésre mindig nyitott volt, erre azonban az elmúlt időszakban nem kapott ajánlatot – jelezte Dávid Ibolya.

Tarlós István azon kijelentésére reagálva, miszerint hamarosan megvizsgálják az MDF-fel is a az együttműködés lehetőségeit, Dávid Ibolya kijelentette: többsége van az MSZP-SZDSZ koalíciónak, ebből adódóan nincs szükség átfogó együttműködési megállapodásra.

„Az együttműködésnek arra kell kiterjednie, hogy melyek azok a programok, amely mellet ők is és mi is igent nyomunk, vagy nemet nyomunk. Mivel ellenzékben nincs koalíció, nincs szükség egy olyan fajta együttműködésre mint az MSZP-SZDSZ között. Önálló párt vagyunk, önálló frakcióval, önálló programmal" – jelentette ki az MDF elnöke.

Programja megvalósításában, például a tiszta közélet, az átlátható közbeszerzések, és a korrupciómentes főváros megteremtésében minden segítséget megadnak a kisebbségben és a többségben lévő pártoknak is – hangsúlyozta Dávid Ibolya.

„Nincs értelme egy átfogó együttműködési megállapodást kötni, az elmúlt 4 éves parlamenti politizálásunk is azt mutatja, hogy az ellenzék ereje a párhuzamosságban van, erre a KDNP is jó bizonyíték, aki azért vált ki, hogy még több érvvel tudja segíteni a jobb ellenzéki munkát" – tette hozzá az MDF elnöke.

A bizalmi szavazás pontot tett a bizalmi válságra – vélekedett Dávid Ibolya a Gyurcsány-beszéd által kiváltott belpolitikai viharról szólva.

Az MDF elnöke hozzátette: az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy demokratikus keretek között ilyen esetben nem tehet mást, minthogy kifejezi nemtetszését, de tudomásul veszi a parlamenti többség döntését. A legkisebb ellenzéki párt elnöke hangsúlyozta: ma nincs politikai válság, de az ország annak az irányába tart.
(InfoRádió)



2006. oktĂłber 11., szerda 08:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület