CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Megtartotta alakuló ülését Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése

Október 12-én megtartotta alakuló ülését Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Az alakuló ülés napirendi pontjainak megfelelően elhangzott Dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója a 2006. évi önkormányzati választás eredményéről, sor került Dr. Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester és az önkormányzati képviselők eskütétele, továbbá a megbízólevelek átadására.

Dr. Fodor Tamás polgármester ismertette programját, majd megválasztották az alpolgármestereket, és a Közgyűlés Vagyonnyilatkozatot Kezelő és Ellenőrző Bizottságát.

Dr. Fodor Tamás elmondta: Sopron város minden polgárának polgármestere szeretne lenni. Az új városvezetés előtt álló feladatok sokrétűek, ezért szakmai alapon foganatosított átszervezésekre is szükség lesz. A város 12 milliárd forintos adósságállományával kapcsolatos információkról – amint az azzal kapcsolatos munka befejeződik – tájékoztatni fogják a lakosságot, ígérte a polgármester, aki a ésszerű takarékosságot hirdetett meg a jövőre nézve.

Ugyanakkor elmondta azt is, hogy a már megkezdett beruházásokat az új városvezetés folytatja.

HProgramja ismertetésében Dr. Fodor Tamás szólt a hagyományos célokról és feladatokról, ezek között a turizmus-, idegenforgalom-fejlesztésről, a városmarketingről, és a történelmi városrész szükséges rehabilitációjáról.

Az új feladatok és fejlesztések között az új, modern ipartelepítést jelölte meg, amely munkalehetőségeket, adóbevételt generál, ezáltal növekedést biztosít a város gazdasága számára. Másrészt szintén cél az EU-s fejlesztések, források város javára történő hatékony felhasználása, illetve ezeknek a városba való vonzása.

Az alakuló ülésen felszólalt Dr. Szájer József, az Európai Parlament soproni, néppárti képviselője, aki a választott képviselők felelősségére emlékeztette a közgyűlés tagjait.

A szocialista városatyának intézte azt a kérését, hogy a fair-play szabályai járjanak el, és működjenek együtt a város érdekében a fideszes városvezetéssel.

Szájer József utalt Magyarország és Sopron súlyos gazdasági helyzetére, amelyben a központi büdzsé alig tud a településeknek forrásokat juttatni, ezért, mint hangsúlyozta: biztosítani kell, hogy a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben Sopron és térsége, a megfelelő hangsúllyal szerepeljen. Hozzátette: az európai parlamenti képviselők is elfogadhatatlannak tartják, hogy pártmegbízottak osszák szét az EU-ból érkező forrásokat, ezért ez ellen a kormánynál is felemelik szavukat.

A megválasztott képviselőknek az első a város a szolgálata kell hogy legyen – mondta Dr. Szájer József.

Az újonnan megalakult közgyűlést köszöntöte Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora, aki az intézmény nevében együttműködését ajánlotta fel Sopron városának.

A közgyűlés Dr. Simon István főállású, Abdai Gézát és Havas Andrást társadalmi megbízatású alpolgármesterekké választotta meg.

Az alakuló ülésen jelen volt a soproni és a környékbeli közélet számos szereplője, többek között: Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Dr. Molnár Ágnes, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselők, Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Kránitz László (MSZP) országgyűlési képviselő, Peter Nemeth, Kismarton polgármestere, a környékbeli települések polgármesterei és tisztségviselői, a városi rendőrkapitány, a kórházigazgató, a városi tulajdonú cégek vezetői, a helyi Kereskedelmi és Iparkamara, és Sopron és Vidéke Ipartestület elnökei és vezetői
Dr. Fodor Tamás az utolsó napirend után a Hűségzászlóhoz invitálta a résztvevőket, ahol a történelmi egyházak képviselői ökumenikus áhitatot tartottak, a jelenlévők pedig virágot helyeztek el az emlékmű talapzatán. Ezen az eseményen az MSZP frakciója testületileg nem vett részt.

Képriport






(cyberpress)



2006. október 13., péntek 13:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület