CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Csatlakozók: Energia Klub, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Levegő Munkacsoport, Magyar Gyógyszerés Kamara, Magyar Orvosi Kamara, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Védegylet

Társadalmi szervezetek: összefogni a robbanás előtt
2006. október 14.
 
Mindannyian úgy látjuk, hogy a kormányzat mást mond, mint amit cselekszik. Mindannyian úgy tapasztaljuk, hogy alkotmánysértő módon nincs érdemi érdekegyeztetés. A kormányzat döntés-előkészítői és döntéshozói változatlanul nem tartanak igényt szakmai tapasztalatainkra, tudásunkra – áll a számos társadalmi szervezet által aláírt, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által kiadott dokumentumban.

Nem hajlandók foglalkozni a lehetséges alternatívákkal, sőt, még az alternatívák lehetőségét is tagadják, pedig meggyőződésünk, hogy létezik más megoldás. Nem a társadalmi igazságosságra alapozva törekszenek rendbe tenni hazánk gazdaságát, oktatásügyét, egészségügyét, szociális védőrendszerét, népegészségügyi és népesedéspolitikai mutatóit – olvasható a nyilatkozatban.

Ezért a rendelkezésünkre álló törvényes eszközökkel közösen fogunk cselekedni a helyzet megváltoztatása érdekében. Rendszeresen fogjuk jelenteni a közvéleménynek, történt-e előrelépés erről a mind szakmailag, mind politikailag elfogadhatatlan, társadalmi robbanással fenyegető holtpontról. Együttműködésünkhöz várjuk a további társadalmi szervezetek csatlakozását – közli a felhívást kiadó NOE.

Az egyesület ismerteti a nyilatkozathoz eddig csatlakozó szervezeteket: Energia Klub, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Levegő Munkacsoport, Magyar Gyógyszerész Kamara, Magyar Orvosi Kamara, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Védegylet.

OS2006. október 15., vasárnap 11:29


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület