CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Felhívás Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj javaslattételre

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2002. évben rendeletet alkotott Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj alapításáról és adományozásáról.
A díj azoknak adományozható, akik a megye érdekében kiemelkedő munkát végeztek.

A soron következő díj a kulturális és a sajtó tagozatokban adható ki.
Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj kulturális tagozatából évente 5; sajtó tagozatából évente 2 adományozható. A díj kulturális tagozatából évente 1 a megyei önkormányzati hivatal, illetve a megyei önkormányzat fenntartásában lévő intézmények dolgozói részére adható.

A közgyűlési rendelet a díj egyes tagozatainak átadásáról a következők szerint rendelkezik: a kulturális tagozat: január 22-én, a Magyar Kultúra Napján; sajtó tagozat: március 15-én, a Magyar Sajtó Napja alkalmához kapcsolódóan szervezett ünnepség keretében kerülnek átadásra.

    A díj adományozására javaslatot tehetnek: a megyei közgyűlés tagjai, továbbá, a megyei közgyűlés tagjának támogató nyilatkozatával:a nem közgyűlési tag bizottsági tagok, a megyében lévő intézmények vezetői, a megyei érdekképviseleti szervek vezetői, a megyei civil szervezetek képviseletét ellátó vezetők, a megyei védelmi és rendészeti szervek vezetői, a megye településeinek önkormányzatai, a megyében működő történelmi egyházak legmagasabb rangú megyei képviselői.

A díjat a megyei közgyűlés adományozza.
A díjhoz emlékplakett, pénzjutalom és díszoklevél jár.
A részletes indokolással alátámasztott javaslatokat 2006. november 30-ig lehet a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének megküldeni. (9021 Győr, Árpád út 32.)

A díj javaslattételével kapcsolatosan érdeklődni lehet a Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzati Hivatal Intézményfelügyeleti Osztályán, a 96/522-253-as telefonszámon.

P.Z.



Értékelték a megyei logópályázatot - első helyezettet nem hirdettek

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata szeptember elején pályázatot írt ki Győr-Moson-Sopron megye turisztikai logójának elkészítésére. A felhívásra a beadási határidőig összesen 28 db pályamű érkezett.

A művek előzetes értékelésébe közel 100 turizmussal foglalkozó szakmai és civil szervezetet, szállodát, panziót vontunk be. Ezt követően a pályaműveket - az előzetes bírálat során elért eredmény figyelembe vételével - a megyei közgyűlés által e célra létrehozott ideiglenes szakmai bizottság véleményezte (tagjai: Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Szammer István, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth Vilmos, a Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagja, Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora, Dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora).

A szakmai bizottság a Győr-Moson-Sopron megye turisztikai logójának elkészítésére kiírt pályázaton első díjat nem adott ki, mert a művek nem teljesítették teljes egészében a pályázati felhívásban megfogalmazott követelményt, miszerint Győr-Moson-Sopron megye történelmi, kulturális, természeti sokszínűségét tükröző, kedvességet, vidámságot, melegséget sugárzó terveket vártunk.

A szakmai bizottság második és harmadik díjat adott ki, e helyezésekkel – a kiírás szerint 50.000 Ft, illetve 30.000 Ft jutalom jár.

II. helyezést ért el: Serfőző Péter, Budapest,
III. helyezett: Palotás Ádám, Dunakiliti
P.Z.






2006. oktĂłber 31., kedd 10:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület