CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2006. október 31.
II. évfolyam 34. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Széchenyi Emléknap

A Magyar Tudományos Akadémia és a Nyugat-Magyarországi Egyetem közös szervezésében Széchenyi Istvánra emlékeznek november 3-án, pénteken 9.30-tól Nagycenken a Széchenyi-mauzóleumban. Az MTA főtitkárának, Prof. Dr. Solymos Rezsőnek a részvételével zajló koszorúzáson Prof. Dr. Pléh Csaba, akadémikus mond beszédet, majd Szépligeti Mátyás, egyetemünk hallgatója verset. A hagyomány szerint ezután Sopronpusztán emlékfaültatésre kerül sor, végül Prof. Dr. Rumpf János tart tájékoztatót a megjelenteknek a Páneurópai Piknik helyszínén a határnyitás és áttörés rendszerváltást előidéző eseményeiről.

(tm)


Vadászati témájú festmények a Pannonia Galériában

Tartalmas kikapcsolódási lehetőséget rejt magában a természet és a festészet szerelmeseinek Muray Róbert, festőművész kiállítása, melyet egyetemünk rektora, Prof Dr. Faragó Sándor nyit meg november 5-én, vasárnap 16.00 órakor, és András napjáig naponta 9.00-17.00 óráig látogatható a hotel várkerületi kiállítótermében.

(ta)

Magyar Tudomány Napja a Benedek Pedagógiai Karon

"Ember és művészet" az összefoglaló címe annak egész napos programsorozatnak, mellyel a BPK oktatói és hallgatói ünneplik a Magyar Tudomány Napját. November 7-én, kedden 10.00 órakor a Tanácsteremben nyílik a kar művésztanárainak kiállítása, majd az E/1-es teremben a plenáris előadások után - Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész és Alpárné Dr. Szála Erzsébet, dékán ad elő - délután két szekcióban folytatódik a szakmai nap számtalan érdekes előadással. 18.00 órától az Ének-Zene Tanszék oktatóinak hangversenye zárja a programot.

(tt)


Nemzetközi konferencia a Közgazdaságtudományi Karon
"Az alternatív energiaforrások hasznosításának gazdasági kérdései" címmel nemzetközi konferenciára kerül sor a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében a Magyar Tudomány Napja alkalmából november 8-9-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, a kar Campusában, valamint a güssingi Technológia Centrumban. A konferencián részt vesznek a hazai és nemzetközi felsőoktatási intézmények szakemberei, valamint a kormányzati és üzleti élet a téma iránt érdeklődő képviselői is. A rendezvény november 8-án, szerdán 10.00 órakor a konferencia központban Dr. Székely Csaba, dékán ünnepi köszöntőjével kezdődik, a plenáris- és szekcióülések részletes programja, valamint további információk a http://ktk.nyme.hu/index.php?id=6224 linken találhatók.


(ta)





2006. oktĂłber 31., kedd 11:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület