CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Valóban 12 milliárdos adósságállománya van Sopronnak

Valóban 12 milliárdos adósságállománya van Sopronnak

Sopron adósságállománya a választásokat megelőző időszak egyik kulcskérdése volt. Mára világossá vált: nem volt tévedés a tizenkét milliárdos adósságállományról szóló hír.

 

Az új városvezetés a soproni Polgármesteri Hivatal költségvetési irodájának adatai, továbbá az önkormányzat gazdasági és közhasznú társaságainak I-III. éves beszámolói alapján tájékozódott a 2006. szeptember 30-i időpontra vonatkozó hitel-, kötvény- és lízingtartozással kapcsolatos adatokról, továbbá a kötelezettségvállalások mértékéről.

 Bebizonyosodott, hogy Sopron város adósságának mértéke ténylegesen tizenkét milliárd forint – jelentette ki Havas András alpolgármester október 30-án tartott sajtótájékoztatóján.  

Az alpolgármester a tényszerűségre törekedve összegezte az új városvezetés rendelkezésére álló, számszerűsíthető adatokat. Ezek tükrében az önkormányzatnak, valamint a gazdasági és közhasznú társaságainak hitel-, kötvény- és lízingállományának összege  8,309 milliárd forintot tesz ki, az önkormányzat 2006. évi elfogadott költségvetésének végrehajtásával megvalósuló hitelkeret – melyet ez év végéig részben vagy egészben igénybe vesz majd az önkormányzat – több mint 1, 523 milliárd forint. A Sopron Holding Zrt. nem teljes körűen számszerűsített kötelezettségei több mint 2,646 milliárd forintot tesznek ki. Mindezek mellett a hiteltörlesztés járulékai – azaz a kamatok összegei és a kezelési költségek – meghaladják a 7 milliárd forintot – mutatott rá Havas András, aki hozzátette: mivel a szeptember 30-i időpont gyakorlatilag az előző városvezetés hivatali idejének, illetve tevékenységének befejezési időpontja, ezért is fontos a ,,kiindulási” állapot rögzítése.

A Sopron város hiteleiről és kötelezettségvállalásairól készült számszerűsített kimutatás november 2-án a soproni közgyűlés elé kerül.

(cyberpress)



2006. oktĂłber 31., kedd 14:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület