CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Focinapló - 2006. Október
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

október 1. Rangadók hétvégéjét tartották Európa számos stadionjában. Spanyolországban a madridi derbin a Real Madrid 1:1-et ért el az Atletico Madrid ellenében, Skóciában a Celtic Glasgow ismét elintézte a Glasgow Rangers csapatát (2:0), a horvát derbin egy parázs találkozón döntetlen született (Hajduk Split – Dinamo Zagreb 2:2), míg a görög rangadót az Olympiakosz Pireusz 1:0-ra nyerte az AEK Athén ellenében.

október 7. Csupán mintegy 6.500 nézö volt kíváncsi a Puskás Ferenc Stadionban a magyar válogatott újabb selejtezö mérközésére. Nem is született meglepetés, a magasabb játékeröt képviselö török válogatott 1:0-ra gyözött válogatottunk otthonában.

október 11. Többször emlegettük már a magyar labdarúgás mélypontját, azonban újra és újra sikerül még mélyebbre jutni. Ezúttal Máltán érte szégyen a magyar válogatottat, mikor is a félamatör máltai gárda ellen 1:2-es történelmi vereséget szenvedtek. Bozsik Péter szövetségi kapitányt természetesen kirúgták a mérközést követöen.


október 18. A Bajnokok Ligájában igazi szuperrangadót rendeztek, Londonban telt ház elött a Chelsea fogadta a Barcelonát, és udvariatlan vendéglátóként megérdemelten gyözött is 1:0-ra.

október 22. Listavezetök csúcsrangadóit játszották egész Európában. Angliában a Manchester United 2:0-ra verte a Liverpoolt, a Milan némi meglepetésre otthon kapott ki a Palermotól (0:2), az Olimique Lyon idegenben verte 4:1-re az Olimpique Marseille gárdáját, a Werder Bremen otthon gyözte le 3:1-re a Bayern Münchent, míg az éledezö Real Madrid 2:0-ra a Barcelonát.

október 28. Minden idök egyik legszínvonalasabb és legváltozatosabb milánói rangadóját játszották a hétvégén, ahol az Internazionale „vendégként“ 4:3-ra gyözni tudott telt ház (78.000 nézö elött) a „vendéglátó“ AC Milan ellenében.

Gilicze László



2006. november 06., hétfő 13:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület