CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2006. november 7.
II. évfolyam 36. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




A kanadai nagykövet látogatása az egyetemen

Őexcellenciája Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és felesége lesz a vendége Prof. Dr. Faragó Sándornak, egyetemünk rektorának  november 9-én, csütörtökön. A hivatalos program részeként személyes találkozóra is nyílik lehetőség a nagykövettel, 10.00 órától a "B" épület Tanácstermében "Tanuljunk Kanadában" címmel nyilvános fórumra kerül sor, melyen a nagykövet úr köszöntője után Nagy Judittól és Bánhegyi Mátyástól, a követség munkatársaitól kaphatnak információkat és praktikus tanácsokat az egyetem dolgozói és hallgatói a kanadai iskolákról, nyelvtanfolyamokról, ösztöndíjakról és továbbtanulási lehetőségekről.
 
(kj)

Kiállítás az Üvegpalotában

Gáspárdy Tibornak, a NYME-BPK művész tanárának akvarelljei díszítik a Business Club Caffee Galériájának falát az Innovációs Központban (Sopron, Verő József u. 1.). A tárlat december 20-ig látogatható az étterem nyitvatartási idejében.
(tm)

Tőzsdei Nyílt Nap
 
November 7-én, kedden, 10.00 órától a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Budapesti Értéktőzsde a Közgazdaságtudományi Karral együttműködve Tőzsdei Nyílt Napot rendez. Az egész napos programban délelőtt az értéktőzsde vezetője a tőzsde működéséről tart tájékoztatót, majd panelbeszélgetésre kerül sor a hagyományos és internetes tőzsdézésről. 13.00 órától a befektetési stratégiákról tartanak fórumot elemzési technikák és esettanulmányok bemutatásával, 17.00 órától pedig ingyenes tanfolyamban részesülhetnek az érdeklődők tőzsdei alapismeretekből .
(wj)


 
Magyar Tudomány Napja a Benedek Pedagógiai Karon
"Ember és művészet" az összefoglaló címe annak egész napos programsorozatnak, mellyel a BPK oktatói és hallgatói ünneplik a Magyar Tudomány Napját. November 7-én, kedden 10.00 órakor a Tanácsteremben nyílik a kar művésztanárainak kiállítása, majd az E/1-es teremben a plenáris előadások után - Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész és Alpárné Dr. Szála Erzsébet, dékán ad elő - délután két szekcióban folytatódik a szakmai nap számtalan érdekes előadással. 18.00 órától az Ének-Zene Tanszék oktatóinak hangversenye zárja a programot.  
(ta)
 

Bűnmegelőzési Szabadegyetem a BPK-n

"A családok biztonságáért" témában hirdet szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara és a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Regionális Oktatási Központja. A két képzési napból (november 17. és 24. BPK E/1-es terem) álló programra november 16-án 12.00 óráig lehet jelentkezni, a részvétel díjtalan. További információk (99/518-956) és jelentkezési lapok letölthetők a http://www.bepf.hu honlap oldalon, illetve beszerezhetők a Szociálpedagógia Tanszék 36-os termében. A szabadegyetem a Bűnmegelőzési Akadémia által kiállított tanúsítvány átadásával zárul. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.  

(tt)

Nemzetközi konferencia a Közgazdaságtudományi Karon
 
"Az alternatív energiaforrások hasznosításának gazdasági kérdései" címmel nemzetközi konferenciára kerül sor a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében a Magyar Tudomány Napja alkalmából november 8-9-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, a kar Campusában, valamint a güssingi Technológia Centrumban.  A konferencián részt vesznek a hazai és nemzetközi felsőoktatási intézmények szakemberei, valamint a kormányzati és üzleti élet a téma iránt érdeklődő képviselői is. A rendezvény november 8-án, szerdán 10.00 órakor a konferencia központban Dr. Székely Csaba, dékán ünnepi köszöntőjével kezdődik, a plenáris- és szekcióülések részletes programja, valamint további információk a http://ktk.nyme.hu/index.php?id=6224 linken találhatók.
 


(ta)






2006. november 07., kedd 20:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület