CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Ülést tartott a Megyei Védelmi Bizottság

A 2006. november 1-jei önkormányzati választáson született eredmények változásokat hoztak a megyei jogú városok, a városok, valamint a kistelepülések vezetésében. A városokat vezető polgármesterek személyében történt változások egyben a megyei, illetve a helyi védelmi bizottságok összetételét és vezetését is módosították. Így a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság illetékességi területén létrehozott és működő hét helyi védelmi bizottságból hatnak új elnöke lett.

A jövőbeni együttműködés eredményessége érdekében dr. Szakács Imre, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke kezdeményezésére a testület szerdán Fertőbozon soron kívüli ülést tartott, amelyre meghívták az új helyi védelmi bizottsági elnököket is.

Szakács Imre az MVB ülésen bemutatta a testület tagjait, tájékoztatást adott a bizottság munkájáról, feladatairól, a helyi védelmi bizottságokkal való együttműködés területeiről, formáiról. Ezt követően az MVB tagjai röviden bemutatták szervezetük tevékenységét és feladataikat a Megyei Védelmi Bizottságon belül. Az ülés keretében természetesen az új helyi védelmi bizottsági elnökök is bemutatkoztak, illetve tájékoztatták a testület tagjait elképzeléseikről a vezetésük alatt álló honvédelmi körzetekben folyó honvédelmi, védelmi - igazgatási, gazdaságfelkészítési és katasztrófa-védelmi munkával kapcsolatban.


Radnóti Miklós Költészeti Biennále

November 17-én, pénteken 17.00 órakor Győrött a Zichy-palota ad otthont a Radnóti Miklós Költészeti Biennále-nak. Az országos rendezvényre – páros években, így 2006-ban is - a Megyei Irodalmi Hét keretében kerül sor. Itt adják át a biennále költői fődíját is, melyet a kuratórium döntése szerint kiválasztott költőnek a megyei önkormányzat biztosít. 2006-ban költői életmű-díjban részesül Gergely Ágnes Kossuth-díjas költő. A díjat a megyei önkormányzat képviseletében Némethné Fülöp Terézia, a megyei közgyűlés Oktatási, Kulturális, Sport és Nemzetiségi Bizottságának elnöke ad át.


Irodalomtanárok találkoztak

Az idei évben immár nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket, korhatár nélkül a Megyei Irodalmi Hét rendezvénysorozata, melynek keretében november 16-án,  Győrött, a Megyeháza dísztermében került sor a megyei irodalomtanárok találkozójára. A hagyománnyá vált szakmai program során a megyénkben élő alkotók bemutatták új könyveiket.

A Megyei Irodalmi Hét - november 4-18. között zajló – programjai a Radnóti Irodalmi Társaság és Emlékbizottság, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közös szervezésében, a megyei önkormányzat hathatós anyagi támogatásával és központi pályázati támogatással valósulhatnak meg.





2006. november 16., csütörtök 20:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület