CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Ülést tart a Regionális Fejlesztési Tanács – elnököt és társelnököt választanak

November 21-én, kedden délelőtt, 10.00 órakor Zalaegerszegen tartja az új önkormányzati ciklusban első, tehát alakuló ülését a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke vesz részt. A testület napirendjén 13 előterjesztés szerepel, szakmai és személyi kérdések. Így többek között döntenek a testület SZMSZ-éről, illetve az elnök és a társelnök személyéről. A 21 tagú testületben a régiót alkotó megyék közgyűlési elnökei, a megyei jogú városok polgármesterei, a kistérségek 1-1 képviselője, a RIB elnöke mellett a szakminiszterek is delegálnak 1-1 főt.

A tanácsülés napirendi pontjaihoz tartozó előterjesztések elérhetők a http://www.westpa.hu/ honlapon a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács és Ügynöksége menügombra kattintva a Tanács dokumentumai / Tanács üléseinek meghívói és háttéranyagai / 2006. 11.21. címen.


P.Z.

Megszépült játszótér Kunszigeten

Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere és Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke közösen adták át a közelmúltban a falu megújult játszóterét, melynek létrehozásában a támogatások mellett nélkülözhetetlen volt a helyi közösség tagjainak önzetlen áldozatvállalása.




Beruházások Szentmargitbányán
Az infrastruktúra és a művészeti kivitelezés a Szentmargitbányai Kőfejtő 7,1 millió eurós támogatásban részesül a következő két évben, mondta Stefan Ottrubay, az Esterházy-üzemek főigazgatója.

5500 új férőhely
Az átépítések és újítások mindenekelőtt a bejárati épületet, egy új catering-részleget, a higéniai-egységet, egy parkosított előtér kialakítását és a VIP-vendégek részlegét érintik. Egy új feljáró fogja a mozgássérültek számára megkönnyíteni az opera és passió játékok látogatását. A nézőtér 5500 ülőhellyel bővül.

A Nabucco bemutatójáig
Már a 2007-es szabadtéri játékokig, a Nabucco bemutatkozó előadásáig több mint a fele el fog készülni a tervezett átalakításoknak, nyilatkozta Ottrubay

Második színpad 2011-ig
2011-ig egy végleges megoldás fog születni egy második, kisebb színpad kérdésében, mely a gyermek operáknak nyújt majd helyszínt.
Ottrubay elmondása szerint a szoborparkot illetően külön tervek készülnek majd.
www.orf.at



2006. november 20., hétfő 16:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület