CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Előadássorozat az Orsolyában

Megújuló és nem megújuló energiaforrások

 A soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános iskola, Gimnázium és Kollégium (Sopron, Orsolya tér 2-3.) nem mindennapi programsorozattal várja a természettudományos érdeklődésű fiatalokat. A novembertől májusig tartó előadások témája a Megújuló és nem megújuló energiaforrások. A rendezvényeken szó lesz – többek között – az alternatív energiaforrások, valamint a napenergia hasznosításáról, illetve környezetünk védelmének fontosságáról is.

November 23-án fél 3-tól Dr. Jánoska Ferenc a szélenergia jelentőségéről és a szélerőművek hatásairól beszél. Az előadás helyszíne az iskola díszterme (megközelíthető a Széchenyi téri bejárat felől). A programon a szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak.

Január 25-én Dőri István az alternatív energiaforrások hasznosítását ismerteti és értelmezi. A helyszín ezúttal is a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium díszterme.

Február 22-én a jelenlevők látogatást tesznek a Németh László Népi Akadémián, ahol a gyakorlatban is megismerkedhetnek az alternatív energiaforrások hasznosításával.

Március 22-én egy újabb látogatásra kerül sor: ezúttal a szennyvíztisztítóban a biomassza hasznosítását kísérhetik figyelemmel.

Április 3-án az iskola tizenegyedikes és tizenkettedikes diákjai – a programsorozat részeként – a Budapesti Műszaki Egyetem kísérleti atomreaktorába látogatnak, ahol a szakemberek segítségével bepillantást nyerhetnek az atomreaktorok működésének rejtelmeibe.

Április 23-án, a Föld napja alkalmából játékos vetélkedőt rendeznek az Orsolyában, amelynek témája a környezet védelmének fontossága és a környezetszennyezés. E programhoz kapcsolódik az - az iskolában a közelmúltban meghirdetett - rajzpályázat, amelyen a Szennyezők és hatásaik, illetve a Környezetünk szépségei témákban várják az alkotásokat. A beérkezett munkákból április végén az iskola aulájában kiállítást rendeznek.

 Május 24-én, a programsorozat utolsó előadásaként Bujna Ferenc beszél a napenergia hasznosításáról. A rendezvényt követően az érdeklődők részvételével az Orsolya udvarán napenergia segítségével sütés-főzésre kerül majd sor. A novemberi, a januári és a májusi előadásra, valamint a kiállításra az orsolyás diákok mellett a szervezők (Főző Mónika, Kocsis Attiláné, Dr. Jánoskáné Kulacsy Beáta tanárnők) minden érdeklődőt szeretettel várnak.
M.A.



2006. november 20., hétfő 16:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület