CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A Kolostor Klub első rendezvényének vendége Harrach Péter volt


A jelenlegi válságból való kilábalás megoldása: egy jó gazdaságpolitikára épülő, hiteles társadalomképen alapuló szociálpolitika

Az ország gazdasági, pénzügyi, morális és politikai válságban van. A szociális problémák minden réteget érintenek, beleértve az időseket, a fogyatékkal élőket, a gyermekeket nevelő családokat" - közölte Harrach Péter (KDNP), az Országgyűlés alelnöke, az MKDSZ elnöke Sopronban a Kolostor Klub első rendezvényén. Hozzátette: az eljövendő időszakban komoly megszorítások várhatók , amelyek részben már meg is történtek.

A képviselő szerint a keresztény optimizmus arra késztet minket, hogy reménykedjünk abban, hogy a helyzet megoldódik, maga a helyzet viszont arra késztet, hogy komoly megoldásokon törjük a fejünket. Az ellenzék szerepe az, hogy parlamenti eszközökkel, a nyilvánosság erejével is azon dolgozzék, hogy a saját felelősségét betöltve javítson a jelenlegi szociális, gazdasági helyzeten, morális válságon - szögezte le Harrach Péter. A megoldás egy jó gazdaságpolitikára épülő, hiteles társadalomképen alapuló szociálpolitika - mutatott rá.

Minden társadalmi rétegnek adekvát megoldást kell találni, egységes megoldás nem létezik – mondta az előadó. Például a családpolitika, mint ennek része, azt jelenti, hogy a gyermekvállalás ne jelentse egyúttal a szegénység vállalását. A nyugdíjasok helyzetéről szólva Harrach Péter elmondta: a nyugdíjrendszer egésze van válságban. Szerinte nem feltétlenül a nyugdíjkorhatárt kell változtatni, hanem a rugalmas nyugdíjba vonulás feltételeit kell megteremteni. Harrach Péter hangsúlyozta: a KDNP fontosnak tartja, hogy a munkavállalás és a nyugdíj együtt is megvalósítható legyen. A fogyatékosok helyzetén a foglalkoztatási rehabilitációt megoldásával változtatnának a kereszténydemokraták. Az utóbbi években forráselvonásra került sor ezen a területen, tehát a fogyatékkal élők helyzete is romlott.

A nagy számú érdeklődőt vonzó eseményen, amelynek helyszíne a soproni Szent Benedek Idősek Háza volt, részt vett Firtl Mátyás (KDNP) Sopron országgyűlési képviselője, és Földes Tamás az MKDSZ soproni elnöke is.
(V)



2006. november 24., péntek 20:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület