CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Megyei gálaműsorral zárult a Kultúrával a Nyugat Kapujában Fesztivál

 

November 25-én nagyszabású gálaműsorral zárult a Kultúrával a Nyugat Kapujában Megyei Fesztivál. A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban a 2006 februárjában útjára indult többfordulós programsorozat legjobb produkciói, legtehetségesebb előadói mutatkoztak be népzene, vers- és prózamondás, kórus, néptánc, klasszikus zene és egyéb kategóriában. A gála kezdetén – a rendezvényt meghirdető és a megvalósítás anyagi forrásait biztosító Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviseletében - dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket....

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata 2006-ban is meghirdette a Kultúrával a Nyugat Kapujában  fesztivált, melynek szervezésével és lebonyolításával a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht-t bízta meg. A megyei önkormányzatnak ezzel a rendezvénysorozattal az a célja, hogy segítse, támogassa a népművészetet, az amatőr művészeti mozgalmat oly módon, hogy bemutatkozási, továbbadási alkalmat biztosítson a Győr-Moson-Sopron megyében működő amatőr művészeti csoportok és egyéni fellépők számára.
A Kultúrával a Nyugat Kapujában Megyei Fesztivál annak is kitűnő példája, hogy úgy őrizzük meg szellemi örökségünket, hogy közben új szellemi és emberi találkozások szülessenek, hisz tudjuk jól, múltunkban van a jövőnk. 2006. február 25-e és április 1-je között mindegyik kistérség településein, összesen 24 helyszínen, 7 kategóriában zajlottak a kistérségi fordulók. 

A rendezvény sorozat második fordulójára, a megyei döntőkre a szakmai zsűrik javaslata alapján jutottak tovább a kistérségi fordulók legszínvonalasabb műsorszámai és szereplői. Ők 2006 szeptember-októberben léptek színpadra.
gymsmo.hu



2006. november 27., hétfő 07:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület