CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Többezres, csendes felvonulás a soproni Erzsébet kórházért

Minden társadalmi, közéleti, politikai és civil erő közös akarattal fogott össze az Erzsébet kórház érdekében

Több mint hétezren vettek részt Sopronban azon a gyertyás felvonuláson, amelyen a soproni Erzsébet kórház súlyponti kórházként történő besorolásáért közösen hirdetett meg Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), dr. Molnár Ágnes (Fidesz-KDNP) és Kránitz László (MSZP) országgyűlési képviselők, dr. Fodor Tamás polgármesterrel együtt.


A méltóságteljes tüntetésen mintegy élő láncot alkotva a soproni kórház körül minden közéleti, politikai és civil erő egy akarattal és azzal a közös szándékkal vett részt, hogy felhívják a kormányzat figyelmét arra, hogy a soproniak egyhangúlag elfogadhatatlannak, elhibázottnak, egyben felháborítónak tartják a kormány szándékát, amely a soproni Erzsébet kórház jövőjét veszélyezteti.

A kórház működésének további finanszírozása válik bizonytalanná, és ezáltal a soproni és Sopron környéki lakosoknak az egészségügyi ellátáshoz való esélyegyenlősége csorbul – fejtette ki az összegyűlt tömeg előtt Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője, aki felsorolta azokat a szakmai érveket, amelyek alapján egyértelmű, hogy a kórház megfelel az összes súlyponti kritériumnak. Elmondta: minden soproni, és Sopron környéki polgár érdekét sérti, hogy a 23 millió forintos beruházással felújított soproni kórházat, – amelynek korszerűsítésére a soproni önkormányzat további egymillió forintot biztosított – a jelenlegi kormányzat bizonytalanságba taszítja.

A hosszú sorban kígyózó menet, amelynek az élén a helyi országgyűlési képviselőkkel, dr. Fodor Tamás polgármesterrel a városvezetőkkel együtt Dr. Baranyai Tibor kórházigazgató-főorvos is együtt haladt, mécsesekkel a kézben járta körbe az Erzsébet kórházat. A demonstráció végén Kránitz László (MSZP) köszönte meg a részvételt, majd a jelenlévők elhelyezték mécseseiket a kórház főbejáratánál, végezetül, pedig elénekelték a Himnuszt.

TÉ.



2006. december 03., vasárnap 14:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület