CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

„a következő időszak önkormányzatokat érintő legfontosabb kérdéseiről”

Sajtóközlemény – dr. Szakács Imre a keddre tervezett önkormányzati egyeztetésről

December 5-én, kedden délelőtt 10.00 órára „a következő időszak önkormányzatokat érintő legfontosabb kérdéseiről” egyeztetésre hívja a megyei közgyűlések elnökeit Dr. Lamperth Mónika, önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

A Kormány és az önkormányzatok közötti érdemi párbeszédet magam is rendkívül fontosnak tartom, illetve tartanám, kicsit mégis csalódott vagyok, hogy – a korábbi ígéret ellenére - nem a miniszterelnök, hanem Lamperth Mónika miniszter asszony lesz a tervezett egyeztetés házigazdája.

A megjelölt időpontot annyiban tartom érdekesnek, hogy ugyanezen időpontban parlamenti ülés is van, ahol éppen a 2007. évi költségvetés is szerepel a napirendek között. Mivel a megyei közgyűlési elnökök közül többen – így jómagam is - országgyűlési képviselők is vagyunk egyben, el kell döntenünk, hogy a két program közül melyiket tartjuk fontosabbnak. Felvetődik a kérdés: csupán véletlen a két időpont egybeesése, vagy tudatos volt az időpont-választás?

A Győr-Moson-Sopron megyében élők érdekeit szem előtt tartva elfogadom az önkormányzati miniszter meghívását, jelen leszek a keddi egyeztetésen, ahol a következőket fogom képviselni:

1.      Ne szüntessék meg a megyei területfejlesztési pályázatokat, hiszen ezek biztosították számos olyan beruházás (pld. járdák, vízelvezető árkok, közintézmények nyílászáró cseréi stb.) pénzügyi forrását, melyek a falvakban élők életminőségének javítását szolgálják. Jelen állapot szerint a 2007. évi költségvetés ezeket a forrásokat teljesen megszünteti.

2.      Kérni fogom, hogy a megye hátrányos helyzetű kistérségeit kiemelt támogatásban részesítsék.
Kiállok azért, hogy a tönkretett Szigetköz rehabilitációjától ne vonják el a támogatást. 2007. évi költségvetésben sajnos ez a tétel sem szerepel.

3.      Kérni fogom Lamperth Mónikát - mint kormánytagot - , hogy képviselje a kormányban azt, hogy ne zárják be a megyében működő kórházakat.

Bízom abban, hogy a keddi találkozó valóban konkrét eredményt is hoz, hogy az önkormányzatokat érintő kérdésekben érdemi előrelépés is születik, nem csak látszat-egyeztetés.


                       dr. Szakács Imre s.k.
                    a GYMS Megyei Közgyűlés elnöke



2006. december 03., vasárnap 18:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület