CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. jĂşlius 16., kedd, Valter napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kisgyermekesek közlekedési támogatása Sopronban

Ingyen utazhatnak a kisgyermekesek Sopronban. Ezt Dr. Fodor Tamás polgármester jelentette be január 4-én tartott sajtótájékoztatóján.
A választási kampányban polgármester-jelölti programomban szerepelt a családok terheinek könnyítése, többek között a közlekedési támogatás bevezetésével is. Ígértem, hogy a kismamák számára ingyenessé tesszük a városi közlekedést, és így ez az összeg bennmaradhat a családi kasszában - fogalmazott Sopron polgármestere.


- Az ígéret nem maradt elszállt szó: Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése 2006. december 29-én rendeletben rögzítette a kisgyermekesek közlekedési támogatását. Ez a kisgyermekkel utazó szülő költségeinek csökkentését jelenti. Ugyanis bárki igényelheti a támogatást, aki állandó soproni lakóhellyel rendelkezik, s háztartásában egy vagy több, a harmadik életévét még be nem töltött kisgyermeket nevel. Folyamatosan, mindaddig, amíg a legkisebb gyermek el nem éri a három éves kort. Tudni kell azonban, hogy a támogatást, azaz az összvonalas bérlet árát utólag fizeti ki az önkormányzat, annak lejártát követően. Természetesen mindezt kérelmeznie kell a szülők egyikének vagy a törvényes képviselőnek. Amennyiben havonta vált bérletet a szülő, úgy a kérelmet is havonta kell megismételni, ha azonban féléves vagy éves bérlettel utaznak, akkor félévente vagy évente. Ehhez minden esetben az alábbi iratok mellékelendők: az igénylő lakcímkártyájának másolata, a gyermek állandó lakóhelyét bizonyító hatósági igazolvány másolata, a törvényes képviseletet igazoló dokumentum (anyakönyvi kivonat, gyámkirendelő határozat stb.), valamint a helyi tömegközlekedés igénybevételére jogosító, már felhasznált összvonalas bérlet, melyen szerepel a kérelmező nevére kiállított bérletigazolvány száma is.

A kérelmet legkésőbb a bérlet felhasználását követő hatvan napon belül kell benyújtani, különben a támogatásra való jogosultság megszűnik.2007. január 04., csütörtök 19:50


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület