CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Dr. Székely Csaba átvette a GySEV Zrt. vezérigazgatói posztját
Székely Csaba: ,,Építeni jöttünk a GySEV-et..."

Sopronban január 8-án a Hotel Sopronban tartott ünnepség keretében vette át Siklós Csaba eddigi vezérigazgatótól a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vezérigazgatói posztját dr. Székely Csaba.

Az ünnepségen – többek között –Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke, Szabó András a GySEV Zrt. elnöke, Felsman Balázs szakállamtitkár, Franz Stendl burgenlandi tartományfőnök-helyettes méltatta Siklós Csaba szakmai és emberi érdemeit.


Székely Csaba, Szabó András, Siklós Csaba, Firtl Mátyás

Firtl Mátyás a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat nevében köszönetképpen emlékérmet és oklevelet adott át a posztjáról leköszönő Siklós Csabának.

Firtl Mátyás kiemelte a GySEV-nek a régióban betöltött logisztikai szerepét, és szólt azokról a fejlesztési lehetőségekről, amelyekkel elérhető lesz, hogy a Baltikum-Adria viszonylatban a GySEV-vonal alapvető, ugyanakkor kiemelt szerephez jusson, ami a helyi vállalkozásoknak, a régiónak és Európának egyformán érdeke.

Siklós Csaba,a rendszerváltást követően közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszterként, majd a MÁV Rt. és a MALÉV Rt. elnökeként egyaránt elismerést szerzett a közlekedés területén. Beszédében jó tanácsként utódját figyelmeztette: a vasút minden körülmény között szolgáltató üzem, másrészt veszélyes üzem is, ahol a legfontosabb a fegyelem. A cég operatív irányítását egy karmesterpálca kíséretében adta át utódjának.

Dr. Székely Csaba kiemelte a GySEV által közelmúltban átvett Szombathely-Szentgotthárd vonal fejlesztésének szükségességét, amely a közeljövő egyik legfontosabb feladatát jelenti.

A Szombathely–Szentgotthárd közötti több mint félszáz kilométeres vasúti pálya korszerűsítése – a villamosítás, a pálya-megerősítés és a legkorszerűbb biztosítási berendezések telepítése a GySEV számításai szerint mintegy 18 milliárd forintba kerül majd.

A hetvenmillió eurós projektben számítanak az uniós kohéziós alapok forrásaira, továbbá a magyar és az osztrák tulajdonosok aktív közreműködésére is.
A GySEV Zrt. együttműködésre és építő jellegű közös munkára törekszik ,,az ÖBB- és a MÁV-családdal” – fogalmazott a GySEV Zrt. új vezérigazgatója. ,,Építeni jöttünk a GySEV-et” – fogalmazott Székely Csaba.



2007. január 09., kedd 08:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület