CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. január 26.
III. évfolyam 2. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




Virtuális kiállítás a NYME új honlapján
 
Nemzeti himnuszunk születésének 184. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi rendezvényt január 22-én a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Ezen az ünnepi eseményen került sor a NYME hallgatói számára Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett pályázat eredményhirdetésére, a díjazottaknak járó elismerések átadására. A pályázat eredménye, a pályázók és a díjazottak névsora, az ünnepségen készült képek, valamint a pályaművek megtekinthetők az egyetem honlapján www.nyme.hu elérhető képzőművészeti, szépirodalmi és zenei alkotásokból álló virtuális kiállításon.
(ta)

Svájc felé nyit a BPK

 

Együttműködési tárgyalásokat folytatott Svájcban január 17-19. között a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar küldöttsége Alpárné dr. Szála Erzsébet dékán vezetésével. A óvó- és tanítóképzést folytató Északnyugat-Svájci Alkalmazott Tudományok Egyetemének Pedagógia Kara még tavaly kereste meg a soproni pedagógiai kar vezetését, és hívta meg képviselőit Svájcba egy lehetséges együttműködés reményében. A közelmúltban integrálódott, nyolc karból álló svájci egyetem pedagógiai kara Aargau kanton Brugg városában található. A tárgyalások eredményeként a két kar megállapodott egy oktató-, kutató- és hallgatócserét is magában foglaló együttműködésben, melynek végleges szövegét Sopronban fogadja el, és írja alá a két fél, idén tavasszal. A látogatás során a soproni küldöttség megismerkedett a svájci kar pedagógusképzésével, könyvtárával, egyik gyakorló óvodájával és a bruggi természetrajzi múzeummal is.


(tj)

Új épületszárnnyal bővült a GEO
 
Elkészült a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának új épületszárnya. A HEFOP-project keretében bővített Pirosalma 1-3. szám alatti főépület tantermeinek és berendezéseinek ünnepélyes átadására január 29-én 10.00 órakor kerül sor.

(tsz)

Nyitott Kapuk Napja az AK-n
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán január 27-én 10.00 órától felvételi előtti tájékoztató rendezvényre várják a kar képzései,szakjai, valamint a jelentkezés feltételei iránt érdeklődőket a győri kar Liszt Ferenc u. 17. szám alatti épület fszt. 19-es előadójában. A rendezvény szervezői valamennyi érdeklődőnek a kar egyedi kiadványaiból felvételi csomagot állítottak össze. További információk a felvételi info-vonalon (96/516-785) és  a kar honlapján (atfk.nyme.hu).
(ha)

Előalkalmassági és záróvizsgák a BPK-n

 

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán előzetes alkalmassagági vizsgát tehetnek január 26-án és 27-én az óvodapedagógus, vagy tanító szakra jelentkezők. Az alkalmassági vizsgán résztvevők lehetőséget kapnak, hogy a jelentkezési lapok benyújtása előtt megtudják, alkalmasak-e a pályára. Az alkalmasságot a szaktanárok az ének-zene, a beszéd, és a testi alakalmassági vizsgán, a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban megjelent követelmények alapján mérik. Akik az óvodapedagógus szakon belül a német nemzetiségi szakirányra  szeretnének jelentkezni, január 27-én tehetnek német nyelvből alkalmassági vizsgát. A BPK-n letett teljes körű alkalmassági vizsgát az ország összes óvó- és tanítóképző intézményében elfogadják. A végzős hallgatók viszont január 30-án már záróvizsgát tehetnek óvodapedagógus, német nemzetiségi óvodapedagógus, valamint szociálpedagógus szakokon.

(tt)


 



2007. január 27., szombat 11:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület