CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Magyar és osztrák diákok számára egyaránt hasznos határon átnyúló együttműködés

Firtl Mátyás a a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola küldöttségével részt vett az osztrák társintézmény nyílt napján Frauenkirchenben

- A magyar és osztrák diákok számára egyaránt hasznos, tartalmas, jövőbemutató együttműködés további lehetősége adott, és ennek érvényesítésére – például a közös képzés megvalósításában – mindenképpen szükség van – jelentette ki Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés oktatásért felelős alelnöke, aki a közelmúltban részt vett az ausztriai frauenkircheni HAK iskola nyílt napján, a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola küldöttsége élén.


A fertődi Porpáczy Aladár Középiskola és a frauenkircheni HAK iskola kapcsolata 12 éves múltra tekint vissza a közös magyar-osztrák vállalkozói ügyintéző képzésben.

Az ausztriai Frauenkirchenben működő társiskolában tett látogatása alkalmával Firtl Mátyás tájékozódott az iskolában folyó oktatásról, nevelésről, találkozott az iskola vezetőivel, tanáraival és az iskola tartományi fenntartójával.

A megyei küldöttség, – amelynek tagjai között volt még Wellner Andrea, a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola igazgatója, Kozma László, Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzat Főtanácsosa, Fülöp Istvánné, a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola igazgatóhelyettese és Szabó Jánosné, a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola koordinátora – részt vett a bemutatkozó órákon több, amelyeken több, a továbbtanulás iránt érdeklődő szülő és diák jelent meg.

A nyílt napon az osztrák iskola fenntartójaként jelen volt Burgenland tartományi főinspektora, Gerhard Resch, akivel Firtl Mátyás a két iskola közös jövőjének érdekében folytatott megbeszélést. A megbeszélésen – többek között – szó esett a közös képzés lehetőségeiről.


Ausztriában és Magyarországon egyaránt fontosnak tartják a közös képzést és a mindkét fél számára kölcsönösen hasznos, hosszútávú, jó együttműködést.

A tartalmas szakmai program eredményeként új, a két fél tapasztalatait és tudását kölcsönösen hasznosító kezdeményezések indulnak el – mondta el a találkozót követően Wellner Andrea, a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola igazgatója.

A szakmai program osztrák résztvevői között jelen: Gerhard Resch, Burgenland tartományi főinspektor, Emilie Toppel, a HAK-HAS Frauenkircheni iskola igazgatója, Brigitte Peck, a HAK-HAS frauenkircheni iskola koordinátora és Josef Ziniel, Frauenkirchen város polgármestere.

(cyberpress.hu)





2007. január 29., hétfő 13:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület