CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 2., péntek, Melinda, Vivien napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. február 6.
III. évfolyam 4. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100
Megújult az első NYME hallgatói portál, az "Évfolyam Honlapok"

Az 2005. óta működő közösségi portál (http://evfolyamok.nyme.hu) 2007 elején új megjelenéssel és szolgáltatásokkal segíti felhasználóinak táborát. A honlapról a közösségi és kapcsolattartási lehetőségek (dokumentum megosztás, levelezési listák, hírlevelek, fórum, képgalériák) mellett számos kiegészítő szolgáltatás is elérhető, többek között: különböző hirdetési lehetőségek, szabadon bővíthető rendezvénynaptárak, szavazási vagy kérdőív elhelyezés és "klub" kialakítási lehetőség. A honlap fejlesztője és ötletgazdája Brand Rudolf faipari mérnök.

(br)

WAREMA-project - vízgazdálkodási stratégia

A védett területek vízkészlet-gazdálkodásának időszerű kérdései, a WAREMA-project bemutatása, valamint a vízgazdálkodással kapcsolatos problémák megvitatása a főbb témái annak a szakmai napnak, melyet a NYME Geoinformatikai Kar Pirosalma utcai épületének Tanácstermében február 8-án, csütörtökön 10.00 órakor tartanak. A vitaindító szakmai előadásokat Várallyai György kutatóprofesszor az MTA rendes tagja, Dr. Ijjas István egyetemi tanár  és Prof. dr. Faragó Sándor rektor tartja. 
 
(tsz)

"Minden fában szépség lakozik"

Ezzel a címmel nyílik időszakos kiállítás az Erdészeti Múzeumban Németh Ferenc erdész-fafaragó munkáiból február 8-án, csütörtökön 16.00 órakor A tárlatot Prof. Dr. Molnár Sándor, a Faipari Mérnöki Kar dékánja ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Németh Ferenc munkái február 8-tól március 4-ig (szerda kivételével) naponta 10-13 óráig tekinthetők meg . 


(wv)

Egyetemi Irodalmi Fórum
 
A közelmúltban alakult Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum soron következő felolvasóestjére február 8-án, csütörtökön 20.00 órakor kerül sor az Erdészeti Múzeumban. A hallgatói kezdeményezésre létrejött irodalmi kör összejöveteleinek szervezői szeretettel várják azokat a hallgatótársaikat, akik kedves versüket, novellájukat, regényüket bemutatnák, illetve hangszeres játékkal vagy énekléssel szerepelnének, valamint mindazokat az irodalom- és zeneszerető vendégeket, akik a bemutatkozókat meghallgatják.
(szm)

Tereptanári tájékoztató a BPK pápai kihelyezett tagozatán

 

A szociálpedagógia gyakorlati képzésben résztvevő tereptanárok részére Tereptanári Tájékoztatót szervez Pápán, az egyetemi képzési központban, Kissné Geosits Beatrix főiskolai docens, a NYME-BPK pápai kihelyezett tagozatának vezetője. A február 9-én, pénteken 10 órakor kezdődő programon előadást tartanak a pedagógiai kar Szociális és Neveléstudományi Intézetének oktatói: Dr. Teleki Béla intézetigazgató főiskolai tanár, Molnár Katalin főiskolai docens és Arányi Gabriella gyakorlati oktató. A tereptanárok "A szociálpedagógus képzés az Európai Unióban, A tereptanár és a hallgató kapcsolata, valamint Terepgyakorlatok a BA-képzésben" címmel hallhatnak előadásokat.


(tj)

Záróvizsgák és diplomaosztó a NYME-AK-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán Szociálpedagógia szakon 60 fő, illetve Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakon 114 fő levelezős hallgató tett záróvizsgát. A szociálpedagógia szak pécsi kihelyezet tagozatának diplomaosztó ünnepsége február 23-án 15.00 órakor lesz, a Tanulásban akadályozottak pedagógiája szaké pedig február 23-án 14.00 órakor a győri kar Liszt Ferenc utca 17. szám alatti, II-es számú épületének 19-es termében.


(nm)


 

2007. február 06., kedd 21:18


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület