CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. február 12.
III. évfolyam 5. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




RENE nemzetközi konferencia a NYME-MÉK-en
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Szaktanácsadó és Továbbképző Intézete február  14-16-án nemzetközi konferenciát rendez "A direktértékesítés jövője és lehetőségei az átalakuló mezőgzadasági piacokon" címmel az INTERREG IIIC RENE-program keretében a Biotechnológiai Oktató és Bemutató központ Aulájában (Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 2.) EU-országok szaktanácsadói, közvetlen értékesítéssel foglalkozó szakemberei, valamint termelők és biogazdálkodók számára. További információk: http://www.mtk.nyme.hu/index.php?id=85.
(csj)

A NYME-GEO és BPK közös továbbképzési programja
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai és Benedek Elek Pedagógiai Kara közös továbbképzést hirdet pedagógusok számára 2007 márciusától. A korábban soproni és zalaegerszegi  képzési helyszínekkel is működő pedagógus szakvizsgás képzés Székesfehárváron a "Gyermekintézmények szakmai fejlesztési programja fejlesztőpedagógia, közoktatási menedzser és szabadidő pedagógia szakirány, Család- és gyermekvédelem pedagógiája, valamint Óvodapedagógusi, német nemzetiségi óvodapedagógusi szakképzettség legújabb elméleti és gyakorlati ismeretei" témakörökben kínál szakvizsgás programot a magukat továbbképezni akaró pedagógus végzettségűeknek.
 
(tsz)

Színjátszó társulat alakul a NYME Ifjúsági Házban
 
A korábban sikeresen működő egyetemi színpad újjáélesztése, szakmai szempontból is elismerést kivívó, fiatal alkotói közösség létrehozása a fő célja annak a hallgatói kezdeményezésnek, melynek alakuló összejövetelére február 14.00-én, szerdán 17.00 órakor kerül sor az Ifjúsági Házban. A társulat alapítói szeretettel várnak minden színészi, zenei, tánctudási, díszlettervezői, vagy bármilyen más alkotói vággyal rendelkező hallgatót az első találkozóra. A 2007. évre tervezett bemutató Fazekas Mihály: Ludas Matyi című művéből készülő zenés játék.
(kt)

Szakmai kerekasztal-beszélgetés a BPK-án

A NYME-BPK Művészeti és Sport Intézete kerekasztal-beszélgetést rendezett gyakorlatvezető óvónők részére, a kar Tanácstermében, február 7-én, 13.00 órakor. A programon Bucsy Gellértné Dr. egyetemi docens, A Testnevelés Intézeti Tanszék BA-tantervéről és tantárgyi követelményeiről tartott előadást. Az Ének-Zene Intézeti Tanszék tantárgyi követelményeiről Dárdai Árpád főiskolai docens, a Vizuális Nevelés Intézeti Tanszék tantárgyi követelményeiről pedig Kovács-Gombos Gábor főiskolai docens adott tájékoztatást az érdeklődőknek.  

(tj)

Knowledge 2.0 nemzetközi szeminárium a GEO-n

Február 14-én, szerdán 18.00 órakor a kanadai Stephen Downes professzor tart előadást "Knowledge 2.0: Toward a Future knowledge Society" címmel a Geoinformatikai Kar Tanácstermében. A szemináriumot személyesen, élő videokapcsolaton, vagy a http://www.venus-seminars.net címen regisztrálható online streaming rendszeren keresztül lehet figyelemmel kísérni. Részletek a http://www.geo.info.hu/portal2007/ linken találhatók.
(ga)

Szalagavató bált rendeznek a MÉK-en
 
Február 17-én, szombaton 19.00 órakor az V. évf. hallgatói számára rendeznek szalagavató bált a NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar IV. évfolyamos hallgatói a mosonmagyaróvári kar épületének Aulájában és Dísztermében. Az ünnepi programban a végzős hallgatók bevonulása, ünnepélyes szalagfeltűzés és -átadás, dékáni köszöntő, műsor, éjféli gazdászhimnusz, és hajnalig tartó zenés-táncos mulatság szerepel. 
(kcs)

Művészettörténeti előadás-sorozat a BPK-án

 

"Van Gogh, az őrült zseni" címmel tart előadást Szirbek István művészettörténész február 20-án, kedden 18.30 órakor a Benedek Elek Pedagógiai Kar E/1-es termében. Az érdeklődők nyomon követhetik az őrület és zsenialitás határán mozgó  festő életútját egészen az utolsó pillanatig, s közben fény derül arra, milyen művészi eszközöket vallott magáénak a sikertelen sorsú művész.  

 
(tj)


  



2007. február 12., hétfő 15:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület