CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Jó szándékkal, jó helyre - az OTP két megyei fenntartású intézménynek nyújtott anyagi támogatást

Jelképes, ünnepélyes pillanat volt ma délelőtt a Megyeházán, mikor is Németh József, az OTP Bank Rt. régióigazgatója, dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója és Kocsis Jánosné, a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona működését segítő Tómalom Alapítvány kuratóriumának elnöke aláírta azt a Támogatási Megállapodást, melynek keretében a pénzintézet 500-500.000 Ft-tal támogatja a két intézményt.

Németh József elmondta, hogy az OTP a megújult arculattal egy időben frissített, újított a marketingtevékenységén is. Ennek keretében új, nemes célok támogatását határozták el, melyek között a környezetvédelem, a kultúra és a fogyatékkal élők segítése kiemelt célként szerepel. E törekvés szellemében a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények közül kettőt, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárt és a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonának működését kívánják ezzel az adománnyal támogatni.

Kocsis Jánosné a soproni intézmény és az azt segítő alapítvány nevében megköszönte a támogatást, egyben tájékoztatott arról, hogy a félmillió forintot egy lakóotthoni részleg kialakításához fogják felhasználni, bútorok és egyéb eszközök vásárlására. Dr. Horváth József tájékoztatása szerint a megyei könyvtár a támogatást az intézmény elektronikus ügyintézésének fejlesztéséhez hasznosítja majd.

Dr. Szakács Imre, a támogatott intézményeket fenntartó megyei önkormányzat nevében köszönte meg a nemes szándékot. Kiemelte: örül annak, hogy az üzleti szféra is bekapcsolódott az önkormányzatok támogatásába, ugyanakkor egyszerre sajnálatosnak is tartja, hogy a kormány olyan gazdálkodási feltételek közé szorítja az önkormányzatokat és ezáltal az általuk fenntartott intézményeket, hogy azok a kellő állami támogatás hiányában „rászorulnak” a nemes adományokra.
P.Z.



2007. február 14., szerda 12:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület