CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. november 29., kedd, Taksony napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Három, a civilek által javasolt elem megvalósítása a Deák-tér projekt egészét veszélyeztetné

A városért felelős vezetőként nem veszélyeztetheti a Deák-tér felújítási program egészének megvalósulását, olyan, a terv három elemének a megváltoztatásával, amely a projekt befejezésének végső határidejét veszélyezteti, ami a pályázati forrástól való elesést jelentené – mondta Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere február 14-i sajtótájékoztatóján a soproni Városházán.Kerekes Attila főmérnök és Dr. Fodor Tamás polgármester

A tervezőkkel és a kivitelezővel történt egyeztetést követően egyértelművé vált, hogy 8 hetet vennének igénybe a projekt három elemének engedélyeztetési és tervezési eljárásai.

Ezek: a játszótér áthelyezése, Gyóni Géza szobrának áthelyezése, és a hajdani szökőkút jellegét idéző, a többfunkciós épület mellé tervezett, de megvalósulni nem javasolt medencével azonos méretű létesítmény elhelyezése a Lenkey utca tengelyébe. A felmerült változtatások a polgármester decemberi kezdeményezésére alakult Deák téri Munkacsoporttal való, többlépcsős egyeztetés részei voltak.

A kivitelező arról tájékoztatta a városvezetést, hogy az engedélyezési és a kiviteli tervek módosítására szükséges 8 hétig tartó időintervallumhoz másrészt még hozzáadódhat az esetleges fellebbezések, törvényben előírt, betartandó határidejéhez kötődő időtartam.

Az előrelátható időbeli csúszás miatt lehetetlenné válik a munkák 2007. augusztus 15-i, kötelezően tartandó határidejének a teljesítése.

Így, a továbbiakban a Deák-tér felújítási programjában a civilek és a tervezők közötti január 10-én született egyezség érvényesül – mondta Dr. Fodor Tamás, aki hangsúlyozta, hogy ez utóbbinak lényegi eleme volt, hogy olyan kompromisszumos javaslatot tud elfogadni a város, amely nem veszélyezteti a teljes projekt megvalósulását.2007. február 14., szerda 21:07


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület