CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Sikerrel zárult a nyelvi napok rendezvénysorozata - Bábeli zűrzavar az Orsolyában

Sikerrel zárult a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium nyelvtanárai által - Bábeli zűrzavar címmel - megszervezett és lebonyolított nyelvi napok rendezvénysorozata.

A február 12-től február 15-ig tartó eseményen közel ötszáz – soproni, kapuvári, csornai, győri - általános- és középiskolás diák vett részt. Dr. Kovács András, az Orsolya-iskola igazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta: „A nyelvet bíró embernek hivatása és felelőssége is van: ahány nyelvet tud, annyi nép között képes a hídépítésre, a pontifikálásra. Közreműködésével újabb kapcsolatok, együttműködések jöhetnek létre. A talentumoknak az a tulajdonsága, hogy csak akkor boldogítanak és üdvözíthetnek, ha szolgálunk velük – ez alól a nyelvtanulás, a nyelvtudás sem lehet kivétel.”


A német és az angol nyelv iránt érdeklődő 5-12. évfolyamos diákok vetélkedőjét három kategóriában hirdették meg az orsolyás szaktanárok.

Az első – nagy érdeklődésre számot tartó – lehetőség a plakátverseny volt. A negyvennél is több alkotásból kiállítást rendeztek a Szent Orsolya-iskola folyosóin, s körülük választotta ki a rajztanárokból, valamint a nyelvtanárokból álló zsűri a legjobbakat. A pedagógusokon kívül a diákok is véleményezték a műveket, s ennek alapján alakult ki a végeredmény. Az angol nyelven pályázók közül a zsűri döntése alapján I. helyezést ért el Egresits Veronika, Kanász Klaudia, Kovács Alexandra, Kozma Boglárka (Lackner Kristóf Általános Iskola) – Beatles című plakátjával. A II. díjnak Langer Ármin (Széchenyi István Gimnázium) örülhetett - a Welcome to the United Kingdom című alkotásának köszönhetően. A III. helyezést Brauer Henrik, Erdélyi Hanga, Farkas Ádám, Göltl Adrienn és Horváth Noémi (Deák téri Általános Iskola) érdemelte ki – Festivals in Britain című művükkel. A zsűri különdíjjal jutalmazta a két The Pub című plakátot. Készítői: Holló-Vaskó Judit és Martin Dorottya, illetve Bendekovics Vera, Kondákor Miklós, Horváth Vivien – valamennyien az Orsolya-gimnázium diákjai. A közönségdíjas alkotás a London és a The Beatles című pályamű. Készítői: Varga Luca, Zamosty Kata, illetve Sift Zsófia, Jánoska Rita, Nagy Dóra, Zieger Flóra, Kenéz Kinga (Orsolya-gimnázium).


A német plakátverseny I. díját – Passau című munkájáért – Németh Györgyi és Németh Edina (Eötvös-gimnázium) kapta. A II. helyezést Haus Krisztina (Eötvös-gimnázium) érdemelte ki – Marburg című alkotásával. A képzeletbeli dobogó III. fokára Cipek Beáta, Fekete Mónika, Holthonner Adrienn és Márton Dóra (Gárdonyi Géza Általános Iskola) állhatott – Hamburg II. című alkotásuknak köszönhetően.


Az angol tesztverseny legjobbja az 5. osztályosok versenyében Imrik Regina (Orsolya) lett. A hatodikosok közül a legtöbb pontot Góger Szabolcs (Orsolya) kapta. A hetedikesek versenyét Markó Albert (Orsolya), a nyolcadikosokét Kovács Péter (Orsolya) nyerte. A német tesztverseny első díját az 5. osztályosok közül Lakihegyi Viktória (Orsolya) érdemelte ki. A hatodikosok között Balogh Emese (Fertőrákos) bizonyult a legjobbnak. A hetedikesek versenyében Grászl Antal (Gárdonyi), a nyolcadikosok közül Károlyi-Horváth Klaudia (Petőfi) kapta a legtöbb pontot.


Az angol irodalmi csapatverseny legjobbja az orsolyások 6. évfolyamának csapata lett (Góger Szabolcs, Szabó Zsófia, Vékony László). Második helyezést értek el a hatodikos hunyadisok (Dergez Blanka, Sörnyi Réka, Bayer Levente, Lakos Attila). A harmadik díjat az ötödikes hunyadikos érdemelték ki (Márk Eszter, Kiss Kornél, Csepreghy András, Lukács Luca). Különdíjat kapott a Lackner Kristóf Általános Iskola két ötödik évfolyamos csapata (Szalay Zsolt,Tremmel Jennifer, Bánhidi Zsófia, illetve Bedekovics Fanni, Joó Eszter, Stánitz Noémi, Németh Nikolett).

Módos Anikó.

Fotók: http://www.szent-orsolya.sopron.hu/



2007. február 16., péntek 20:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület