CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Abdai Géza alpolgármester: ,,Fel sem merült az intézmény megszüntetése

- Álhírek és torz információk jelentek meg a napokban, melyek a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központ megmaradását kérdőjelezték meg. A városvezetés határozottan cáfolja, hogy be akarná zárni a nyolc esztendeje működő intézményt és el kívánná adni az ingatlant -jelentette ki Abdai Géza, Sopron város alpolgármestere 2007. február 21-i sajtótájékoztatóján.

Abdai Géza elmondta: A Gyermek– és Ifjúsági Központ működése több évtizedes tradíciókon nyugszik, igaz, hazánk történelmében más-más elnevezéssel, de a gyermekekkel foglalkozott. A politikai fordulat után a korábban is gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó intézmények működésének jellege nem változott. A volt SOTEX kultúrház megszűnése és privatizációja után a város visszaszerezte az épületet, újból a kultúra szolgálatába állította. Felújította, és abban helyezte el az immár Gyermek- és Ifjúsági Központként ismert intézményét.


A napvilágot látott hírek és a baloldali támadással ellentétben a jelenlegi fideszes városvezetés gondolatai között fel sem merült az intézmény megszüntetése - szögezte le Abdai Géza.
- Már a választási kampányban is kiemelten foglalkoztunk a gyermekek, fiatalok és a családok támogatásával. A polgármester úr – aki a civil életben tanárember - ígéretei között is külön fejezeteket szentelt ezeknek a kérdéseknek, s már hivatalba lépése első hónapjaiban megszületett a döntés a kisgyerekes szülők ingyenes utaztatásáról – tette hozzá..

- Érthetetlen az MSZP támadása azért is, mert a költségvetés tárgyalása kapcsán az SZDSZ frakció módosító indítványt adott be, melyben javasolják, hogy törölje az önkormányzat a GYIK támogatását jelentő 85 millió forintról szóló sort. Egyébként ehhez csatlakozott Németh Imre MSZP-s képviselő is, aki a soproni MSZP alapszervezet elnökségi tagja - mondta az alpolgármester.


Mindezekhez hozzátette:
- A korábbi városvezetésnek az elmúlt hónapokban napvilágot látott ügyei ékes bizonyítékok arra, hogy ők mozognak otthonosan a telekügyletekben. Ráadásul olymódon, hogy miként lehet a város vagyonának kárára olcsón eladni, drágán venni ingatlanokat. Nem kell messzire mennünk, elég, ha csak az appartmanházra vagy a Petőfi téri mélygarázsra, a Rét utcai, István bíró utcai épületekre vagy a szeméttelep eladott részére gondolunk!

A jelenlegi városvezetés terve a GYIK jövője kapcsán: még nagyobb lehetőséghez juttassa az intézményt, ezért szakértők bevonásával azt vizsgálják, hogy milyen módon szélesíthető a tevékenységi köre, hogyan gazdagítható rendezvényeinek palettája.

Mindezek alapján egyértelmű kell, legyen: a jelenlegi városvezetés fontosnak tartja és támogatja a Gyermek- és Ifjúsági Központot - szögezte le Abdai Géza.
(cyberpress.hu).



2007. február 21., szerda 17:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület