CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Elfogadták Sopron 2007-es költségvetését

A költségvetés tárgyalása során a polgármester elmondta, a város nagymértékű adóssága miatt a büdzsé összeállításának alapelve az ésszerű takarékosság volt. Emellett a város értékeinek megőrzése és a megkezdett beruházások befejezése is döntő tényezőként jelent meg. Dr. Fodor Tamás a 2007–13-as időszakban a pályázati lehetőségek minél nagyobb mértékű kihasználását is hangsúlyozta.

Elfogadták Sopron új költségvetését, Csuka Zsolt tűzoltó őrnagy személyében új parancsnokot választottak a városi tűzoltóság élére, közgyűlés döntése szerint Havas András alpolgármesternek a Vízmű Zrt.-ben betöltött műszaki igazgatói tevékenysége nem ütközik városvezetői feladatkörével., kezdeményezik a Pannon Sopron Kft.-vel kötött szerződés megszüntetését és átadják a Széchenyi-palota egy részét az MTV regionális szerkesztőségének
A képviselők szavaztak a Kisalföld Volán önkormányzati tulajdonba kerüléséről.


A közgyűlés döntött továbbá a megyei önkormányzat által fenntartott gyermekvédelmi intézmények átszervezéséről is. A József Attila Gyermekvédelmi Központ esetében ez a befogadó otthon megszüntetését jelenti. A Doborjáni Ferenc Oktatási-nevelési Központ esetében a férőhelyek számában történik változás: 80-ról 60-ra csökken. Az MSZP a soproni munkahelyek megszűnését tette szóvá, miközben a Mágel Ágos (Fidesz-KDNP) kérdésére adott válaszból kiderült: a döntést azért kell meghozni, mert a jelenlegi kormány megszorító intézkedései kényszerítik a fenntartót abba a helyzetbe, hogy a költégek kényszerű csökkentéséhez folyamodjon.

A Petőfi Sándor Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratát módosították, hogy a a művészetoktatási tevékenységet folytató intézményeknek járó támogatásra jogosult lehessen az intézmény.
A Pannon Sopron Regionális Televízió Kft. szerződésének felülvizsgálatával kapcsolatban a testület kinyilvánította azt a szándékát, hogy az önkormányzat és a kft. között köttetett szerződést érvénytelenítsék, tekintettel arra, hogy azt a városvezetés jogszabályba ütközőnek ítélte.

Döntés született az MTV regionális szerkesztősége számára a Széchenyi-palota egy részének ingyenes használatba adásáról. Koczka Tibor, az MTV regionális szerkesztőségének vezetője elmondta, Győrben és Szombathelyen is komoly anyagi eszközöket ajánlottak fel a televízió áttelepítésére, a soproni felajánlás annak szinte töredéke. Sopron mellett szólhat azonban a jelenleg is tevékenykedő szakembergárda, mely a következő hét évben is magas színvonalú műsorokat gyárthat.
A költségvetés tárgyalása során a polgármester elmondta, a város nagymértékű adóssága miatt a büdzsé összeállításának alapelve az ésszerű takarékosság volt. Emellett a város értékeinek megőrzése és a megkezdett beruházások befejezése is döntő tényezőként jelent meg. Dr. Fodor Tamás a 2007–13-as időszakban a pályázati lehetőségek minél nagyobb mértékű kihasználását is kiemelte.

Havas András alpolgármester a költségvetési javaslat kiinduló helyzetéről – fokozódó eladósodottságról, csökkenő állami támogatásról – szólt. Mint mondta, a költségvetési hiány évről évre nagyobb mértékben növekedett. Az alpolgármester tájékoztatást adott a város pénzügyi helyzetét érintő valamennyi tényezőről.

A város helyzetének előremozdítása érdekében összefogásra, együttműködésre szólította fel a képviselőket, és a város valamennyi polgárát az alpolgármester.
Azon a tényen, hogy az előző MSZP-s városvezetés közel 40millió forint értékben adott különböző személyeknek ingyenes parkolóbérletet a város területére még a szocialista városatyák is megdöbentek.

Dr. Fodor Tamás a fejlesztésekről elmondta, lehetőség nyílik különböző pályázatokra. Vannak olyanok – főként útépítési és hulladékprojektek –, melyek már ebben az évben megkezdődhetnek. Az előkészített projekteket elindítják, mihelyt lehetőség nyílik rá.
45 millió forintos megtakarítást jelent a személyi juttatások, a képviselők és köztisztviselők illetményeinek mérséklése, de szinte minden kiemelt előirányzatot csökkentettek. Az iskolák és óvodák összesen 331 millió forintos megtakarítást vállaltak.
(cyberpress)



2007. február 23., péntek 16:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület