CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Egy este a 80 éves primadonna köszöntésére

Hétfő este zsúfolásig megtelt a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színházterme: a 80 éves Balla Icát ünnepelte a közönség.

A kerek évfordulón a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ gálaestet szervezett a primadonna tiszteletére, ahol a város és a megye vezetői, Borkai Zsolt polgármester és Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte az ünnepeltet. Az alelnök köszöntő sorai mellé a megyei önkormányzat ajándékát, Győr-Moson-Sopron megye emlékérmét és a hozzá tartozó díszoklevelet, valamint értékes porcelán ajándéktárgyat adott át a művésznőnek.


Az est során – Bor József rendezésében – a Győri Nemzeti Színház művészei, táncosok, énekesek léptek színpadra.

Részlet Kara Ákos köszöntőjéből:

„...Csodálni való, ahogy Balla Ica primadonna a világban létezik. Csillogó, fényes tekintettel, mosolygósan. Közvetlensége világokat hidal át észrevétlen, bájos humora mögött derű és türelem van. Művészete mindannyiunk öröme, különlegesen sokoldalú tehetsége sok varázslatos estét adott nekünk, s mindezért cserébe igaz szeretettel kívánom, hogy adjon az Isten Neki mindenek előtt jó egészséget, vidámságot, optimizmust és nagyon-nagyon sokáig éltesse!”
P.Z.



Ülést tart a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács (MTT)

Február 28-án Győrött, a Megyeháza dísztermében tartja következő ülését a Megyei Területfejlesztési Tanács(MTT). Az ülés kezdetén dr. Szakács Imre, a testület elnöke ad tájékoztatást a két ülés között eltelt időszak fontosabb eseményeiről és intézkedéseiről. A tervezett napirendek között 7 előterjesztés szerepel:

Az ülés napirendjén szereplő témák között lesz: Két ülés közötti vis maior ügyek, „Partnerség 2007-2013/2020” – a régió, a megyék és a nagyvárosok összehangolt területfejlesztési dokumentumrendszere (benne a megye új fejlesztési koncepciója és programja), korábbi MTT-támogatásokkal kapcsolatos ügyek, kistérségi lehatárolás módosítása, a Megyei Területfejlesztési Tanács 2006. évi működési költségvetésének teljesítése, továbbá a 2007. évi működési költségvetése és a 2007. évi munkaterve.
P.Z.




2007. február 27., kedd 11:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület