CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Mágel Ágost önkormányzati képviselő : az eladósított város nem működtethet luxusvillát

A Wallner villa felújításáról

A Villa sor 4. szám alatti, városi tulajdonú Wallner villa felújításával kapcsolatos MSZP-s valótlan híresztelésekre reagált Mágel Ágost önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) február 28-án tartott sajtótájékoztatóján.


A Biczi László MSZP-s helyi képviselőnek a Wallner villa kérdésében tett nyilatkozata téves, nem fedi a valóságot – jelentette ki Mágel Ágost. A szocialista képviselőnek, korábbi politikai tanácsadónak lehetősége lehetett volna az igazságot közölni, hiszen mind a jelenben, mind a múlt ciklusban minden információt megszerezhetett – tette hozzá Mágel Ágost.

Mágel Ágost elmondta: A villa állagmegőrző javítására 2005. szeptember 1-jén képviselői előterjesztést nyújtott be, a további állagromlás megelőzésének céljával. Az előterjesztés az állagvédelemre 3 millió forintot irányozott elő. Ezt az előző városvezetés nem fogadta el, amelyet követően a következő közgyűlésre teljes körű felújítást terjesztettek elő 60 milliós költséggel.

A felújítás befejeződött, 60 millió helyett 90 milliót kitevő beruházással, azaz az eredeti előirányzat jelentős túllépésével – mondta Mágel Ágost, aki hozzátette: A villa berendezésére 90 millió forint már nem volt elég.

- Tizenkét milliárd forint adósság mellett, a takarékos költségvetés elfogadása után, nem működtethetünk egy vendégházat, vagy kiemelt minőségű tárgyalóhelyet, a korábbi városvezetés szándéka szerint – mondta a képviselő.

- A jelenlegi városvezetés nem teheti meg, hogy miközben az intézmények költségvetését kénytelen csökkenteni – többek között a kormányzati megszorítások miatt is –, közben luxusvillát tart fenn, jelentős ráfordítással.

Az új városvezetés a takarékos gazdálkodást, a 12 milliárd hiány kezelését tűzte ki céljául, a város megválasztott képviselőjeként ezt kötelességem támogatni – szögezte le Mágel Ágost.


fidesz.sopron.hu



2007. március 01., csütörtök 08:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület