CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

A 2007. évi költségvetés második fordulós tárgyalására kerül sor  a megyei képviselőtestület március 2-i ülésén

A megyei önkormányzat 2007. évi költségvetése a „kényszerű intézkedések költségvetése - jelentette ki Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, aki hozzátette: A Gyurcsány kormány kényszerpályát jelölt ki az önkormányzatoknak, különösen a megyei önkormányzatoknak, így a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzatnak is célja „a kényszerű lépések megtétele mellett az, hogy a megyei intézmények ellátottjai, dolgozói, a megyei önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők mindebből csak keveset érezzenek meg, illetve minél kevesebb kedvezőtlen hatással kelljen szembesülniük”

Dr. Kovács Béla megyei főjegyző tájékoztatása szerint –a jogszabályi előírásoknak megfelelően - a megyében működő reprezentatív szakszervezetekkel megtörtént a 2007. évi költségvetés témájában a szükséges egyeztetés. Az egyeztető megbeszélésen megjelent szakszervezetek képviselői kinyilvánították, hogy a megyei önkormányzat 2007. évi költségvetésében szereplő személyi juttatások előirányzatait megismerték és tudomásul veszik.

Kara Ákos elmondta, hogy a pénteki közgyűlés az ő javaslatára - előreláthatóan - közgyűlési nyilatkozatot fogad el a Győr-Veszprém vasútvonal végleges fennmaradásának támogatásával kapcsolatban.

A megyei képviselő-testület holnap reggel 9 órakor ül össze a Megyeháza dísztermében.


Jóváhagyta 2007. évi költségvetését a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács

53,7 millió forintos bevételi és kiadási főösszeggel, egyhangú döntéssel szerdai ülésén jóváhagyta 2007. évi működési költségvetését a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács (MTT). A Tanács a jövőjét illető bizonytalanságok miatt óvatos gazdálkodásra kényszerül, az előre nem ismert változások előre nehezen tervezhető kezelésére készülve 7 milliós tartalék alapot is képezett.

További napirendként tárgyalta a „Partnerség 2007-2013/2020” – a régió, a megyék és a nagyvárosok összehangolt területfejlesztési dokumentumrendszere (benne a megye új fejlesztési koncepciója és programja) c. előterjesztést, mellyel kapcsolatban úgy határoztak, hogy a témához kapcsolódóan még március 9-éig lehet észrevételeket, javaslatokat tenni. Ezeket aztán beépítik az elfogadásra kerülő anyagba. A napirend elfogadására a március 23-ára tervezett rendkívüli MTT ülésen kerül sor.
P.Z.



2007. március 01., csütörtök 18:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület