CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Felelősséggel készített költségvetés

Sopron város idei költségvetése felelősséggel készült, ugyanakkor átgondolt koncepció szerint, hogy a nehéz körülmények ellenére is olyan helyzetet teremtsen a város intézményeinek és lakóinak, amely az ésszerű takarékosság mellett is a közmegelégedést szolgálja.


Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere elsőként köszönetet mondott mindazoknak a soproni intézményeknek, amelyek költségvetési forrásból tartják fenn magukat, és amelyeknek a központi megszorító intézkedések a korábbi évekhez képest gazdálkodásuk nehezebbé vált, ugyanakkor mindezek ellenére együttműködést tanúsítottak a költségvetésben rendelkezésükre álló források tekintetében. A jelenlegi helyzetben, Sopron város működőképességének fenntartása érdekében önmérsékletet kellett hogy tanúsítson költségvetésének összeállításakor, tény, amely a város intézményeit is érintette.

A költségvetés elkészítésének mostoha körülményeit meghatározta, a 2 százalékos nominálérték- csökkenés, amely az inflációs ráta miatti 8 százalékos csökkenéssel együtt adja azt a 10 százalékos értékcsökkenést, amellyel meg kellett bírkóznia a költségvetésnek.

Sopron város 2007. évi büdzséjének összeállításakor koncepciózus szempontok érvényesültek – fejtette ki a polgármester.

- Felelősségteljes gondolkodás jellemezte a költségvetés összeállításnak folyamatát – mondta a polgármester. A meghatározó szempontok között volt az ésszerű takarékosság elve, a soproni értékek megtartása, a megkezdett beruházások befejezése és a 2007-2013-as időszakra vonatkozó fejlesztési források és lehetőségek megteremtése. Az említett szempontok érvényesülése biztosítja, hogy a közfeladatot ellátó intézmények működésképesek legyenek, hogy az előző időszakhoz képest a színvonalat meg tudják tartani, hogy ne történjen olyan mértékű forráskivonás, amely az alkalmazottakat érzékenyen érintheti.

A beruházások terén a mozgástér véges, ugyanakkor a cél az, hogy a megkezdődött beruházások megvalósuljanak – fejtette ki a polgármester. Dr. Fodor Tamás azt is elmondta, hogy megkezdik az intézményhálózat szerkezeti átalakítását, aminek jótékony hatása már idén érezhető lesz.

A fejlesztésekről szólva a polgármester leszögezte: reális célként megjelölhető lehetőségekben gondolkodnak, amelyeknél igénybevehetők az EU-s források. Mintegy 20-21 projekt tartozik ezek közé.

BTÉ



2007. március 07., szerda 07:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület