CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. március 6.
III. évfolyam 6. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




"T Nap" - folytatódó történelmi előadás-sorozat

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat következő eseményén, március 6-án, kedden, 19.00 órakor "T Nap 1941. június 26." címmel hallgathatnak előadást az érdeklődők.
(ss)

Ausztriai társintézmény vendégeskedik BPK-án

2007. március 7-én az ausztriai St. Pöltenből, a Benedek Elek Pedagógiai Kar osztrák társintézményéből 25 óvodapedagógus és 20 szociálpedagógus hallgatóból álló delegáció érkezik egynapos szakmai útra a kar Magyar, Idegen Nyelvi és Nemzetiségi Intézetébe. A soproni kar német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgatóit és oktatóit  2006. szeptember 28-án már fogadta az osztrák fél. A viszontlátogatás célja a kar óvodapedagógus és szociálpedagógus képzésének alaposabb megismerése. Az egynapos szakmai programban szerepel a Lewinsky Anna Gyakorló Óvoda látogatása, hospitálás német nemzetiségi gyermekcsoportban, valamint az Ausztriából érkező szociálpedagógusok számára a Sopron és környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ megtekintése. Délután a vendégek megismerkednek az egyetem történetével és a botanikus kerttel, majd városnézésen vesznek részt. A program Fertő parti kirándulással fejeződik be. A két intézmény az utóbbi években fűzte szorosabbra kapcsolatát, melynek eredményeként várhatólag lehetőség nyílik a kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató német nemzetiségi hallgatók szakmai gyakorlatának, illetve részképzésének letöltésére is Ausztriában.

(tp)

Képzőművészeti előadás-sorozat az AK-án

"A Művészet és a lélek" címmel tart képzőművészeti előadás-sorozatot Borbély Károly festőművész, az Apáczai Csere János Kar Vizuális Nevelési Intézeti Tanszék főiskolai docense. A programsorozat következő előadásai: március 13. 17.00 óra "A művészetterápia lehetőségei a családban és az iskolában", március 27. 17.00 óra "A művészet, mint a lélekformálás eszköze és módszere. Valamennyi előadásnak a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht. (Győr, Czuczor G. u. 17.) ad otthont.
(nm)

ERFARET - az erdőgazdálkodás szolgálatában

Az NYME Erdő- és Fahasznosítási Regionális Egyetemi Tudásközpontja konferenciát szervez az erdőgazdálkodás hatékony szakmai, műszaki és képzési támogatása érdekében március 8-án 9.00 órakor a Dr. Káldy József Erdőgépfejlesztő Központ épületében (Sopron, Bánfalvi út 14.). Részletes információk és jelentkezési lap letölthető az ERFARET honlapjáról: http://ret.nyme.hu.

(fp)

AMI-s hallgatók a Lakástrend  & Design 2007. Kiállításon

"Madeinwesthungary" címmel a NYME Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói is bemutatkoznak a március 8-11. között Budapesten, a Műcsarnokban rendezendő Lakástrend & Design 2007. Kiállításon. A formatervező tárlat és installáció tervezői és kiállítói: Balogh Vera, Imre Eszter, Imrik Erika, Kós Eszter, Gönczi Dániel, Juhos Lehel és Kovács György. A szakmai programban az AMI bemutatkozására március 9-én, pénteken 13.00 órakor kerül sor. Részletek és az AMI legfrisebb információi a http://www.ami.nyme.hu/hu/aktual/aktual.html linken.
(szr)


 



2007. március 07., szerda 09:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület