CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Virilisták és mecénások köszöntése

A legnagyobb adófizetőit és mecénásait köszöntötte a város és a helyi Kereskedelmi és Iparkamara, továbbá átadták az idei Lackner Kristóf-díjat is a kamarai székházban tartott ünnepségen.

Köszönetképpen Sopron legtöbb adót fizető egyéni és társas vállalkozóinak idén is megtartották azt az 1997 óta immár hagyománnyá vált ünnepséget, amelyen a városvezetés oklevél átadásával köszöntötte virilistáit.

2002 óta – az országban egyedülállóan – a város mecénásainak szintén köszönetet mond a virilisták ünnepségén, amely alkalma a Lackner Kristóf-díj átadásának is.

A rendezvényen részt vettek Sopron alpolgármesterei és Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője.

A város legnagyobb adófizetői között a társas vállalkozások kategóriájában – többek között –a Brau Union Hungária Sörgyárak Nyrt., a Magyar Telecom Nyrt., a Sweswood Sopron Bútor Kft. képviselői vették át az oklevelet. Hirschler László, Agg Pálné, Füzi István pedig a város legtöbb adót fizető egyéni vállalkozóinak sorában szerepelnek az első helyeken.

Dr. Simon István alpolgármester a város nevében kifejtette: a város támogatja a helyi vállalkozókat, egyik fő célja az adócsökkentés, amely területen már konkrét lépéseket is tettek, mint ahogyan azzal, hogy a helyi parkolási díjakat még az infláció értékével sem emelte, szintén a helyi vállalkozókat is támogatják.

Hangsúlyozta: a produktív szféra megerősítése az egész társadalom érdeke, mert az kihat a foglalkoztatás pozitív irányba történő alakulására.

Lackner Kristófot említve emlékeztetett arra, hogy az egykori soproni polgármester követendő és méltó példája annak, hogy a kereskedők és ipari vállalkozások hogyan vállalhatnak részt a közteherviselésből, a mecénatúrából, hiszen Lackner Kristóf volt az, aki végrendeletében a város nemes céljaira hagyta vagyonát.

Horváth Vilmos, a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a tudományok és a művészetek támogatóiról, a mecénásokról szólva említette meg Széchényi Ferenc, Széchenyi István, ifj. Flandorffer Ignác nevét.

A kamarai elnök elmondta: a mecénási díj alapításával a kamara célja az volt, hogy részint tudatosítsa a város polgáraiban és vezetésében, hogy vannak olyan vállalkozások, amelyek adófizetők, de az adózáson felül kiveszik részüket a város közösségének támogatásából is, részint társadalmi megbecsülést és elismerést biztosítson azoknak, akik a várost, a város tudományos tevékenységét, kultúráját, sportját, egészségügyét, a ,,közt” általában önzetlenül támogatják.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2007-ben mecénási oklevéllel tüntette ki a kórház támogatásáért: a Dental-Pannonia Zrt-t és a Hirschler család vállalkozásait.

A város sportjának támogatásáért: a Brau Union Hungária Sörgyárak Nyrt-nek, az ELZETT Sopron Felületkezelő Kft.-nek és Kósa István egyéni vállalkozónak mondott köszönetet a város és a kamara.

A 2002-ben alapított Lackner Kristóf-díjat Bakonyi Gábor kamarai tanácsos vehette át. a régió gazdasága és gazdasági szereplői érdekében végzett több évtizedes, eredményes munkájáért.

Bakonyi Gábor kezdeményezései, – melyek elsősorban szakmája a fa- és bútoripar területén hoztak jelentős eredményeket -, széles körben, - nem csak helyben, hanem a régióban és országosan is elismertek.

A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara alapító tagja. Hosszú éveken keresztül mint az ipari tagozat elnöke és a Kamara elnökségének tagja, jelenleg mint kamarai tanácsos is dolgozik a kamarában. Bakonyi Gábor kamaránk 17 éves tevékenysége során mindig példamutatóan aktívan dolgozott a régióért és a vállalkozásokért. Az Ö kezdeményezésére fogtak össze 2001-ben a nyugat-dunántúli kamarák ipari tagozatainak elnökei a közös érdekek érvényesítéséért, az együttműködés erősítéséért, a regionális lehetőségek kihasználásáért. Ma már e csoport együttműködésében részt vesznek a Somogy- és a Veszprém megyei kamarák ipari tagozatának elnökei is.

Jelentős szakmai és közéleti tevékenységet folytat. Több országos szervezet – a Magyar Bútor és Faipari Szövetség és a Faipari Tudományos Egyesület – vezetőségének tagja, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter elnöke. Ezekben a funkcióiban is sikeresen áll ki a szakmai szervezetek és a kamarák együttműködéséért.

Sopronban kimagasló példát jelent a lakosság szemében a helyi gazdasági, érdekképviseleti és az egyetemi sport területén elért eredményeivel. Ezért Sopron város Közgyűlése 2002-ben a gazdasági területen végzett munkáért odaítélhető "Ifj. Flandorffer Ignác - díj"-jal ismerte el tevékenységét.

Sokat tett azért, hogy a Ligno Novum asztalos- és faipari szakkiállítás Sopronban maradjon. 2006-ban kezdeményezésére és aktív közreműködésével rendezték meg Sopronban az I. Pannon Design Bútor- és Lakberendezési Kiállítást és Vásárt.

(cyberpress.hu)- Fotó: Németh Béla










2007. március 10., szombat 12:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület