CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. március 12.
III. évfolyam 7. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100



"FIATAL MÁRCIUS - SOPRON" - a városi önkormányzat és az egyetem közös megemlékezése március 15-én

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyugat-Magyarországi Egyetem nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 159. évfordulója alkalmából megemlékezést tart március 15-én. Az ünnepi nap programja 10.00 órakor Széchenyi téri koszorúzással veszi kezdetét. Beszédet mond ifj. Sarkady Sándor, a NYME Központi Könyvtárának főigazgatója. 11.00 órakor ökumenikus istentiszteletre kerül sor a Szent György-templomban. Este a Fő téren ünnepi műsor lesz a szabadságharc hőseinek emlékére. 19.00 órakor köszöntőt mond Dr. Fodor Tamás polgármester, a márciusi ifjakat Szépligeti Mátyás egyetemi hallgató emlékbeszédben idézi fel. Közreműködnek: Laklóth Aladár és Nemcsák Károly színművészek, Tolcsvay Béla előadóművész, valamint az ExperiDance Tánctársulat Román Sándor koreográfus vezetésével.
(ta)

Ünnepi megemlékezések a NYME karain
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán március 13-án, kedden 11.00 órakor rendeznek az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére ünnepi megemlékezést. "Március 15-e másfél évszázados utóélete" címmel Dr. Gyarmati György történész, egyetemi tanár tart előadást a győri kar Liszt Ferenc utcai épületének Dísztermében.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán március 14-én, szerdán 10.00 órakor a kar földszinti aulájában tartanak ünnepi összejövetelt, melyen Dr. Szála Erzsébet dékán beszédét versmondó és néptáncos hallgatók ünnepi műsora követi.
(nm-szm)

"Hányatott sorsú március 15-e"
Ezzel a címmel folytatódik az az előadás-sorozat, melyet ifj. Sarkady Sándor történész, NYME Központi Könyvtár főigazgatója a Selmeci Társaság szervezésében tart az egyetem. A rendhagyó történelem órát az "E" épület 16-os termében március 14-én, szerdán, 19.00 órakor hallgathatják meg az érdeklődők.
(ss)

Látogatás az ESRI központjában

Prof. Dr. Márkus Béla a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának dékánja, a FIG Oktatási Bizottságának elnöke hivatalos látogatást tett több amerikai egyetemen és az Environmental Systems Research Institute (ESRI) kaliforniai központjában. A szakmai út legfontosabb eredménye az a felajánlott rendszeres kutatási ösztöndíj, amely lehetővé teszi, hogy kar egy hallgatója az ESRI központjában dolgozhasson 3-12 hónap időtartamban. Megállapodás született arról is, hogy az ESRI folyamatosan és aktívan támogatja a FIG Oktatási Bizottságának a munkáját.
(mb)

GIS OPEN Konferencia a GEO-n
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara március 12-14-én tizedik alkalommal rendezi meg a GIS OPEN Konferenciát, a szakma jeles képviselőinek és a kar egykori hallgatóinak kiemelt találkozóhelyét Székesfehérváron a kar Pirosalma utcai épületében. Az idei esztendőben a "Földméréstől a geoinformatikáig" címmel rendezik a három napos szakmai programot. További információk a http://gisopen.geo.info.hu/ linken.
(tsz)

Erasmus-est a Faipari Mérnöki Karon

Március 13-án, kedden 18.00 órakor Erasmus-estet rendeznek az Alkalmazott Művészeti Intézet II. emeleti Nagytermében (Deák tér 32.) Az est programja: Erasmus-ösztöndíjas hallgatók élménybeszámolói, tájékoztatás hallgatóknak szóló új pályázati lehetőségekről, külföldi tanulmányutakról és részképzésekről.
(ww)

"Picúr, itt a tavasz" - AMI-s alkotóművészek kiállítása a Lábasházban

Sopronban élő és alkotó fiatal AMI-s művészek tematikus kiállításának megnyitójára kerül sor március 22-én, csütörtökön 19.00 órakor a Lábasházban (Sopron, Orsolya tér 5.) A tárlat a tavaszt, mit jelenséget a szokásostól eltérő módon közelíti meg. A téma trivialitásából adódóan a kiállító művészek - Magyar Mónika, Albert Ádám, Gosztom András, Juhász Márton, Kassai Ferenc, Nagy Róbert, Szőcs Géza, Szücsy Róbert - a bemutatott munkákkal a városhoz, a város épített és természetes környezethez való viszonyukra próbálnak reflektálni, "alternatívákat keresve a természet által felállított keretetekre." A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Tóth Imre történész, a Soproni Múzeum igazgatója, a tárlatot Mészáros György festőművész, az Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Megtekinthető április 1-jéig, hétfő kivételével naponta 10.00-14.00 óráig. További AMI-s meghívók és hírek a http://www.ami.nyme.hu/hu/aktual/aktual.html linken.
(szr)






2007. március 12., hétfő 11:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület