CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Alakuló ülést tartanak a területi kisebbségi önkormányzatok

Március 14-én, szerdán délután Győrött, a Megyeházán (Gobelin terem) tartják alakuló ülésüket a területi kisebbségi önkormányzatok. A március 4-i kisebbségi önkormányzati választás eredménye alapján megyénkben a cigány, a horvát és a német kisebbségek alakíthatnak területi kisebbségi önkormányzatot. A jogszabály rendelkezései szerint az alakuló ülést a választást követő tizenöt napon belül kell megtartani.

Ennek megfelelően a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat alakuló ülése 2007. március 14-én, 13.00 órakor lesz. Ezt követően 14.00 órakor a horvát, 15.00 órakor pedig a német területi kisebbségi önkormányzat tartja meg alakuló ülését a Megyeháza Gobelin termében.
P.Z.


Ismét Baross Klub

Március 14-én, szerdán 16.00 órakor Győrött, a Megyeházán tartja következő összejövetelét a Baross Gábor Klub. A szakmai találkozó vendége ezúttal Figler András, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Soproni Irodájának vezetője lesz, aki „Kulturális örökség - infrastruktúra” címmel tart vitaindító előadást. Az előadás kitér a műszaki szakemberek felelősségére, és a szakmai munkájuk során figyelembe vételre javasolt szempontokra. Konkrét, Szombathelyen felmerült példa kapcsán megoldási javaslatokat is várva a résztvevőktől.
P.Z.


A Közép-Jüttlandi Régió képviselője a Megyeházán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 1995 óta ápol testvérmegyei kapcsolatokat a dániai Aarhus megyével. A 2005 novemberében tartott választás eredményeképpen 2007. január 1-jétől Dániában megszűntek a régi megyék és helyettük öt nagy régiót alakítottak ki. Két évig párhuzamosan dolgoztak a testületek, tekintettel a közigazgatási átszervezés bonyolult feladataira. Aarhus megye egyesült a Jüttland-félszigeten lévő két másik közigazgatási egységgel és így alakult ki a Közép-Jüttlandi Régió, Viborg székhellyel.


Az új régió tavaly novemberben kinyilatkoztatta, hogy a nemzetközi kapcsolatok áttekintése után továbbra is szeretnének kapcsolatot ápolni Győr-Moson-Sopron megyével.

Az új kapcsolatfelvétel első állomása volt Peter Bang területfejlesztési munkatárs látogatása a Megyeházán.
Dr. Szakács Imre megyei közgyűlési elnökkel folytatott megbeszélés alapján új együttműködési szerződés készül a közigazgatási egységek között. A jövőben nagy szerepet szánnak az együttműködésben a környezetvédelemnek és a testvérvárosi hálózatnak, valamint az Európai Unió pályázatainak.
Ponty Zita





2007. március 13., kedd 20:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület