CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Négyek – diákalkotók bemutatkozó kiállítása a Líceumban

A Bemutatkozom sorozatban Négyek címmel diákalkotók kiállítását nyitotta meg Tölli Balázs igazgató a Líceumban. A kiállításmegnyitón közreműködött Bércesi András és Koltai János.

Tölli Balázs hangsúlyozta a műalkotások arra valók, hogy minél többeknek adjanak és minél többet. A kiállító diákok jó követei lesznek az elkövetkezendőkben azoknak az értékeknek, amelyeket a líceumi évekből visznek magukkal.

Soltráné Sebestyén Anna, a diákok munkájának szakmai irányítója hangsúlyozta: végzős diákok ,,kiállításra alkalmas” munkái láthatók a tárlaton, azaz olyan képek, amelyek egyéni gondolatokat, hangulatokat jelenítenek meg, sokkal többek egy-egy látvány megörökítésénél. Hogy milyen irányba és pályán fognak egyenként tovább haladni a diákok, az a saját elhatározásuktól, szorgalmuktól, kitartásuktól függ, az alap mindenkinél megvan arra, hogy további munkával, tanulással kitűzhessen egy elérendő célt a pályán.

A kiállítók közül Varga Tünde formatervezés kategóriában idén már OKTV-döntős is volt. A Szépművészeti Múzeumban a hét végén nyíló, döntősök tárlatán az ő munkáját is láthatja a közönség. Nem-tagozatos iskolaként az elért eredmény igen szép sikert jelent, mint ahogyan az Együttélés művészete nemzetközi pályázaton való sikeres részvétele. Ez utóbbi anyagából március 28-án Bécsben nyílik kiállítás. Varga Tünde a díszlettervezés, a színház világára fogékony. Katyi Ádám minimál-formákkal igyekszik új értékeket teremteni. A mai korszerű technikát használja a maga eredeti és egyéni gondolatvilágához, frappáns közlendőit formai és tartalmi gazdagság jellemzi. Kovács Anett grafikái nagy precizitást mutatnak, ez feltétele a restaurátori pályának, amelyre készül. Major Zoltán pedig a legszínesebb, legszélesebb, legváltozatosabb technikai, tartalmi anyaggal mutatkozik be a tárlaton, amely április 2-ig látogatható a Berzsenyi Líceum dísztermében.




BTÉ



2007. március 23., péntek 10:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület