CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. november 29., kedd, Taksony napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

table border="0" cellpadding="5" cellspacing="0" width="600">

Szakmai nap Győrött

A Fogyatékos Gyermekek, Tanulók Felzárkóztatásáért Országos Közalapítvány szakmai napokat szervez az ország öt pontján, melynek egyik helyszíne – március 29-én, csütörtökön – Győr lesz. A rendezvénynek a Megyeháza díszterme ad otthont (Árpád út 32.). A regionális szakmai napon a Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében működő gyógypedagógiai szolgáltató központok, szakértői bizottságok, valamint nevelési tanácsadók diagnosztikus tevékenységet munkatársai vesznek részt. A rendezvény szervezésében, az előkészítő munkálatokban Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata tevékeny részt vállalt.

Egy 2005/2006-ban megvalósított projekt keretében elkészült a „Pedagógiai vizsgálat a komplex diagnosztikai eljárás keretében a nevelési tanácsadók és a szakértői és rehabilitációs bizottságok számára” című, 90 órás továbbképzési tematika és egy csatlakozó, 10 fejezetes oktatási kézikönyv. A továbbképzés akkreditálása megtörtént. A kidolgozott képzési anyagra épül a 90 órás továbbképzés, melynek előkészítését regionális szakmai napok keretében kívánják megvalósítani a szerzők.

Mivel a jogszabályok (pl. a 14/1994. (VI.24.) MKM rendelet „a képzési kötelezettségről és a pedagógiai szakszolgálatokról” és módosításai, valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény) a pedagógiai diagnosztikát a szakértői bizottságok és a nevelési tanácsadók megosztott feladatkörébe rendelik, egyértelmű volt a szakmai napok programjába bevonni kívánt célcsoport meghatározása.

Továbbá a Közoktatásról szóló törvény módosítása a sajátos nevelési igény meghatározásában jelentős változásokat hozott, melynek okán –többek között- a diagnosztika területét is érintő átalakulások történnek.

A projekt célja a pedagógiai szakszolgálatok, ezen belül a nevelési tanácsadók és a szakértői és rehabilitációs bizottságok diagnosztikai tevékenységében részt vevő pedagógusok, gyógypedagógusok szakmai konzultációja, a diagnosztikai tevékenységben részt vevő pedagógusok, gyógypedagógusok szakmai erősítése, annak érdekében, hogy a pedagógiai diagnosztika szerepe, fontossága megerősödjön. A térségi szervezés elősegíti, hogy a térségi/helyi együttműködés erősödjön. Távlati cél az egységes diagnosztikus szemlélet és szempontrendszer közelítése.
2007. március 28., szerda 17:06


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület