CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  


NYME HÍRLEVÉL
2007. március 26.
III. évfolyam 8. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Egyetemek Regionális Sporttalálkozója

14. alkalommal rendezték meg az Egyetemek Regionális Sporttalálkozóját, ezúttal Sopronban, március 24-én a Nyugat-Magyarországi Egyetem Krasznai Ferenc Sportcsarnokában. 5 sportágban mérték össze tudásukat a győri Széchenyi István Egyetem, a veszprémi Pannon Egyetem, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola, valamint a házigazda Nyugat-Magyarországi Egyetem oktatói és hallgatói. Röplabdában, tekében és bowlingban a szombathelyi főiskola csapata győzött, asztaliteniszben Kádár Tibor a BDF hallgatója végzett az első helyen, megelőzve Nyul Krisztiánt és Józsa Gábort a veszprémi Pannon Egyetem hallgatóit. Labdarúgásban a hazai pálya előnyét élvező Nyugat-Magyarországi Egyetem csapata győzedelmeskedett.
(ta)

A Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum előadóestje

Március 27-én, kedden 20.00 órakor a Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum szervezésében Horváth István, Radnóti-díjas versmondó "Foggal és humorral" című felolvasóestjére kerül sor az Erdészeti Múzeum Dísztermében (Sopron, Templom u. 4).

(szm)

Venus szeminárium a GEO-n
Március 28-án, szerdán 18.00 órakor a belgiumi Leuven egyeteméről Nathan Shedroff professzor tart előadást "Experience design" címmel a Geoinformatikai Kar Tanácstermében. A tudományos-kulturális szemináriumot személyesen, élő videokapcsolaton, vagy a http://www.venus-seminars.net címen regisztrálható online streaming rendszeren keresztül lehet figyelemmel kísérni. Részletek a http://www.geo.info.hu/portal2007/ linken találhatók.
(tsz)

Benedekes hallgatók sikerei

A 2007. február 1-jén megrendezett Eötvös Kupa röplabda bajnokságon a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar röplabda csapata II. helyezést ért el. A bajnokságon Oross Anita a kar II. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgatója a legjobb játékos címet nyerte el.

A 2007 februárjában rendezett Mozart-fesztiválon Sarang Judit III. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgató zongora játékával „Arany”-fokozatot szerzett.

A Pedagógusjelöltek Nagy J. Béla Országos Helyesírási Versenyén a kari megmérettetésen első helyezést elérő Kécskefalvi László II. évfolyamos szociálpedagógus szakos hallgató képviseli a pedagógiai kart.

A kari népmesemondó versenyt március 28-án, szerdán 13.00 órakor tartják.


(tt)

Folytatódó történelmi előadás-sorozat

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat következő eseményén, március 28-án, szerdán, 19.00 órakor a második bécsi döntésről (1940. augusztus 30.) hallgathatnak előadást az érdeklődők.
(ss)

Bűnmegelőzési Szabadegyetem a BPK-án

A NYME Benedek Elek Pedagógiai Kara ismét megszervezi a Bűnmegelőzési Szabadegyetemet, ezúttal a "Kiskorúak Védelméért"-témában. A továbbképzés időpontja: 2007. május 17. és május 24, mindkét alkalommal 9-16 óráig. A szabadegyetem tesztlap kitöltésével zárul. A tanúsítvány ünnepélyes átadására június 21-én 11-órakor kerül sor a kar E/1-es termében. A részletes program megtekinthető és a jelentkezési lap letölthető a kar honlapjáról.

(tb)



2007. március 29., csütörtök 21:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület