CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

SAJTÓKÖZLEMÉNY
 

Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Gimesi Szabolcs rendkívüli sajtótájékoztató keretében a Hotel 
Rózsadomb
ügyében az alábbiakról adott tájékoztatást:

Az augusztus 30-án megtartott képviselő-testületi ülést követően, augusztus 31-én pénteken országosan is megjelent a hír, mely szerint a Hotel Rózsadomb ügyében a soproni közgyűlés szerződést hagyott jóvá. A szerződés üzleti titok, azonban bizonyos információk kikerültek, mely híradásokra a tájékoztató során többször utalás hangzott el.

Tény, hogy a közgyűlés egy szerződést hagyott jóvá a Hotel Rózsadomb önkormányzati üzletrészeire vonatkozóan 2000. augusztus 31-én, zárt ülés keretében. A szerződés-tervezetben nem az a vételár szerepelt azonban, ami a tárgyalások utolsó stádiumában szerepelt. Másrészt, a szerződés aláírásának kísérő tényezőjeként szereplő, a szóban forgó cégnek a vételár zárolására benyújtott igazolása elmaradt. A polgármester felszólítására a hétfői határidőre sem érkezett meg azon igazolás, mely szerint Sopron javára értékpapírban vagy készpénzben a vevő zárolja az összeget.

A polgármester élve az önkormányzati törvényben biztosított jogával, 3 napon belül kéri a napirend újratárgyalását. A soproni képviselő-testületnek 15 napon belül kell újratárgyalni a napirendet. Ezt egyrészt az igazolás elmaradása indokolja, ami komoly bizalmi kérdés, másrészt a Polgármester tudomására jutott, hogy a Hunguest Rt. - amely tulajdonostárs lévén tárgyalásokat folytat - más feltételeket határozott meg, mint ami a Közgyűlés döntése előtt ismert volt a vevő részéről. Elkerülve a későbbi vádat, mely szerint az önkormányzat kedvezőtlen szerződést kötött, a döntés újratárgyalására van szükség.

A sajtótájékoztatón megjelent Havas András a FIDESZ Soproni Szervezetének elnöke és
dr. Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke (aki az RDMB Kft. Felügyelő Bizottság tagja is egyben)

Havas András (FIDESZ): elmondta, a Fidesz két éve koalíciós együttműködésben dolgozik a Szövetség Sopronért Egyesülettel. Ezen időszakban azt tapasztaltuk, hogy a Polgármester a város érdekeit képviselve elkötelezetten dolgozik, hogy a Globex ügyben elveszett soproni vagyonból a semminél nagyobb részt visszaszerezzen a városnak. A Fidesz folyamatosan megismerve a javaslatokat támogatta dr. Gimesi Szabolcs polgármestert ebben a munkában, s a jövőben is támogatni kívánja.

Dr. Szekeres Csaba (Szövetség Sopronért Egyesület): az Egyesület képviselői a határozati javaslat a) változata esetében tartózkodtak. Polgármester úr elmondta, hogy milyen körülményekben történtek változások a csütörtökihez képest. Ezért az Egyesület támogatja a kezdeményezést, hogy a megváltozott körülményekre tekintettel újra tárgyalja a kérdést.

 

 

Németh Zsanett médiareferens
Telefon: 99/515-109 E-mail: zsanett@sopron.hu

Polgármesteri Hivatal



2000. szeptember 06., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület