CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése megválasztotta Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat tagjait.

Erről dr. Dobos József jegyző tájékoztatta a sajtó képviselőit a 2007. március 29-én, dr. Simon István alpogármester részvételével tartott sajtótájékoztatón. A megválasztott településrészi önkormányzati tagok:Dubics László, Gaál Zoltán dr. Simon István, Szabó Károly, Vörös László és Weninger Gábor 2007. április 1-től a Közgyűlés megbizatása idejéig végzik tevékenységüket. A város jegyzője kijelentette: az általa vezetett előkészítő tevékenység minden jogi feltételnek, az Önkormányzati Törvény és az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának(SZMSZ) megfelelően történt, az előterjesztés teljes mértékben jogszerű volt. A részönkormányzat 2007 március 30-án tartja alakuló ülését, amelyen az eskütétel mellet, megválasztja a testület elnökét.


Dr. Simon István alpolgármester kifejezte jókívánságait a megválasztott testületi tagoknak. Az alpolgármester a részönkormányzat feladatairól szólva elmondta, hogy a helyi gondok, feladatok feltérképezésével, felmérésével, ezeknek intézményesített testületi formában becsatolásával az anyaönkormányzat megoldandó feladatai közé, kiemelt részt vállal a feladatok megoldásában a folyamatok felügyeletében, ellenőrzésében. Dr. Simon István bízik abban, hogy a mellőzöttnek vélt területek előtérbe helyezésével az érintett településrészek javát fogja szolgálni a megalakuló testület.
Az ellenzék véleményével kapcsolatban, a Holdinggal kapcsolatos előterjesztés zárt ülésen történt tárgyalásáról, dr. Dobos József elmondta: két olyan napirendi pontja volt az előterjesztésnek, az igazgatótanács visszahívása és a Holding vezérigazgatójának a megválasztása, amelyekben csak akkor lehet nyílt ülést tartani, ha az érintettek beleegyeznek a nyílt ülés tartásába. Mivel nem volt lehetőség minden nyilatkozat beszerzésére, ezért az SZMSZ értelmében kötelező volt a zárt ülés tartása.

toth



2007. március 29., csütörtök 21:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület