CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Az orsolyita iskola homlokzat felújításának támogatása

Dr. Pápai Lajos: Az egyház elismerésnek tekinti az önkormányzat részéről az egyházi iskolák közfeladatot ellátó munkáját.

Dr. Fodor Tamás polgármester Dr. Pápai Lajos megyéspüspöknek közösen tartott sajtótájékoztatón adta át ünnepélyesen a Városházán, a 2007. április 3-án, rendkívüli közgyűlésen elfogadott határozatot, amely alapján 21 millió forinttal támogatja az önkormányzat az orsolyita-iskola homlokzatfelújítását.


A városvezető elmondta, hogy az egyház saját erőforrásból kezdeményezett felújítási folyamat városképi szempontból is jelentős, örül annak, hogy az önkormányzat is hozzájárulhat ennek megvalósításához. A polgármester a tegnapi rendkívüli közgyűlésen, a csillagvizsgáló épületén az életvezsélyt elhárító támogatásáról saját keretéből 500.000 forinttal vállalt támogatásáról elmondta: az épület a város többi diákjainak a számára is biztosíthat különleges élményt nyújtó oktatási lehetőséget, ezért is fontos állagának megóvása, később pályázati forrásokból felújítása.


Dr. Pápai Lajos kiemelte: az egyház elismerésnek tekinti az önkormányzat részéről az egyházi iskolák közfeladatot ellátó munkáját. A megyéspüspök különösen örül annk, hogy a közgyűlés egyhangúlag szavazta meg a támogató határozatot. A katolikus egyház Sopronban már eddig is több száz millió forintot fordított visszakapott iskoláinak felújítására. A mostani 91 milliós saját forrás mellett az önkormányzat által nyújtott támogatás jelentősen hozzájárul a homlokzat és beltéri munkálatok kivitelezésének biztosításához - mondta el a megyéspüspök.2007. április 05., csütörtök 12:07


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület