CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Felhívás

Eurégió Művészeti Díj 2007

A Nyugat-Pannon Eurégió tagjai, azaz Burgenland tartomány, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye immár harmadik alkalommal írják ki az Eurégió Művészeti Díjat. A pályázaton a festészet, grafika, szobrászat (művészi tárgy) és textilművészet kategóriájába tartozó alkotásokkal lehet részt venni. A nevezés feltétele, hogy a pályázó állandó lakhelye ill. tevékenységének színtere a Nyugat-Pannon Eurégió területén legyen.

DÍJAZÁS: 1. helyezett-2000 EUR (bruttó)
2. helyezett-1200 EUR (bruttó)
3. helyezett- 800 EUR (bruttó)

ZSŰRI:

A kiírás feltételeinek megfelelő pályamunkák közül független, négytagú (megyénként, tartományonként 1-1 fő) szakértői zsűri választja ki a 3 díjazottat és a kiállításon szereplő műveket, várhatóan mintegy 50-60 műalkotást.

KIÁLLÍTÁS:

A zsűri által arra érdemesnek ítélt alkotásokat ez év őszén a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban, a Szombathelyi Képtárban, továbbá 2008. januárjában a kismartoni Tartományi Galériában rendezendő tárlatokon tekintheti meg a közönség. A zalaegerszegi kiállítás megnyitóján kerül sor az első 3 helyezett díjának átadására is.

FORMAI KÖVETELMÉNYEK:

Maximum 3 (sorozat nem számít egynek) műalkotással lehet nevezni. A kétdimenziós művek mérete nem haladhatja meg a 100x150 cm-t, a térbeli alkotásoké a 100 cm-es magasságot illetve szélességet, tömegük a 30 kg-ot. A munkákat installált formában (képeket keretezetten, grafikákat üveg mögött, falra akaszthatóan, kisplasztikákat adott esetben posztamenssel együtt), címmel, a méret és az alkalmazott technika megadásával kell beadni. Írásban csatolandó továbbá a pályázó neve, születési éve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, szakmai pályafutásának legfontosabb adatai (legmagasabb művészeti iskolája, legfeljebb öt legfontosabb egyéni kiállításának időpontja és pontos helye). Utóbbiak a készülő katalógushoz szükségesek.

A késve ill. a kiírásnak nem megfelelően leadott pályamunkák nem kerülhetnek zsűrizésre. A pályázó a pályamunkák beadásával elismeri, hogy kizárólag a fent nevezett szakértői zsűri illetékes a díjazott ill. a kiállításon részt vevő alkotások kiválasztására, a zsűri ítéletével szemben jogi keresettel nem élhet. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a zsűri által kiválasztott egyik alkotásáról a kiállítás katalógusában reprodukció jelenjen meg, továbbá tudomásul veszi, hogy a kiállítások rendezőinek a kiállított anyagra biztosítást kötni nem áll módjukban.

KATALÓGUS:

A kiállításhoz készülő katalógusban minden kiállító művész külön oldalon jelenik meg, a (vagy egyik) kiállított alkotásának reprodukciójával, valamint a fent jelzett alap-adataival. A köszöntő, a rövid bevezető tanulmány valamint a művészek adatai magyar és német nyelven is olvashatóak lesznek.

A BEADÁS HELYE ÉS IDEJE:

Mindhárom megye ill. Burgenland tartomány külön-külön gyűjti a területén élő pályázók munkáit. A Győr-Moson-Sopron megyei pályázók 2007. augusztus 21-24. között, minden nap 10.00 órától 16.00 óráig személyesen nyújthatják be pályázataikat a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Győr, Czuczor G. u. 17.). További információk kérhetők az Eurégió megyei titkáránál (Varga Marianna) a 96-522-219-es telefonszámon.



2007. április 18., szerda 14:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület