CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

1999. március 30-án

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester, mint a Megyei Jogú Városok Szövetségének Környezetvédelmi Bizottságának elnöke 22 várost hívott meg Kecskemétre10 órára, a bizottság alakuló ülésére.

A napirenden szerepelnek a kormányzat környezetvédelmi politikája Európa Uniós csatlakozási feladatok aktuális kérdései, a Megyei Jogú Városok Szövetségének Környezetvédelmi pályázata, valamint Kecskemét város épített és természetes környezeti állapota.

1999. március 31-én

Tengerdi Antal alpolgármester részt vesz a Megyei Millenniumi Emlékbizottság alakuló ülésén Győrben.

Az alakuló ülés délelőtt 10 órakor kezdődik.

1999. március 31-én

A soproni szelektív hulladékgyűjtés eredményéről, valamint a papír- és üveghulladék gyűjtés eredményéről szóló tanulmányúton vesz részt városunk delegációja, melynek tagjai:

Major Árpád a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester

Varga János a Városfejlesztési Bizottság elnöke és

Boros Géza a Polgármesteri Hivatal munkatársa.

A program:

  • Müllendorf papírválogató üzemének megtekintése
  • BRUCK/M/ Polgármesteri Hivatalban rövid látogatás
  • Gyárlátogatás.

1999. április 1-én

A Sopron Plaza-ban Tengerdi Antal alpolgármester nyitja meg a Bibliofil Könyv- és Zeneszalon üzletét, délelőtt 11 órakor.

1999. április 1-én

Dr. Payer Erzsébet alpolgármester részt vesz a Vízilabda Világkupa megnyitásán.

A világkupán 6 ország (Németország, az Egyesület Államok, Olaszország, Ausztrália, Kanada és Magyarország) csapatai vesznek részt.

A résztvevők száma mintegy 100-120 fő.

Az első helyezettnek a kupát április 4-én 12.30 órakor Dr. Gimesi Szabolcs polgármester adja át.

1999. április 4-én

Tengerdi Antal alpolgármester Molnár Zsuzsa Jászai Mari-díj kitüntetettjét köszönti a "Bolha a fülbe" c. előadáson a Petőfi Színházban.

1999.március 17-21. között

Dr. Gimesi Szabolcs mint a Magyar Szőlő és Borvárosok Szövetségének elnöke részt vett Spanyolországban El Puerto de Santa Maria-ban megrendezett tudományos konferencián.
A konferencia célja kettős volt. Egyrészről a szőlő- és borkultúra, történet kutatásainak eredményéről számoltak be a világ 18 országból érkezett szakemberek, nagyrészt egyetemi professzorok. A másik célja a rendezvénynek a "Szőlő- és Bor Történelmének Nemzetközi Szervezetének" megalakítása. A konferencia mindkét vonatkozásában elérte célkitűzését.

Országunk és azon belül a soproni történelmi borvidék több előadásban is kutatási terület volt, igazodva, hogy milyen jelentős szerepet töltöttek be a hazai szőlő és borvidékek az európai borkultúrában és borkereskedelemben. A több szekcióban zajló egy napos tanácskozások mellett igyekeztek a szervezők a térség jellegzetes "kincsét" a Sherry-t is bemutatni a résztvevőknek. Lenyűgöző méretek és mennyiségek jellemzik az ottani Sherry kultúrát. 10.000-20.000 hektár szőlőültetvények, 1-2 ezer hordós (500 literes speciális kiképzésű hordók) "pincék", amik tulajdonképpen földszinti 15-20 méteres belmagasságú jól szellőztethető "katedrális méretű "Bodega"-k.

Szép és ünnepélyes aktusa volt a programnak, amikor is Georges Dutruc-Rosset a párizsi székhelyű Nemzetközi Szőlő és Bor Hivatalának igazgatója átadta a vendéglátó városnak a "Szőlő és Bor Nemzetközi Városa" címet. (Ezt a címet Sopron már 1987-ben megkapta).

A konferencia során szekció előadást tartott Dr. Gimesi Szabolcs "Kékfrankos eredeti" címmel. Az előadással, valamint az előadást követően "ARMADA" fantázianevű soproni kékfrankossal oly mértékben sikerült felkelteni a város iránt az érdeklődését, hogy a szervezet 2000-ben Sopront jelölte meg a következő konferencia egyik lehetséges színhelyének.



1999. március 29., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület